ZZP startersdagen op 15 en 16 november

Nationale ZZP infodagen 2008: eigenwijs en informatief
Hoewel er zeer veel informatie te vinden is over ondernemen organiseert de eigenwijze vakorganisatie ZZP Nederland zelf een vakbeurs op 15 en 16 november. Volgens ZZP Nederland is de behoefte aan duidelijke informatie zo groot dat men heeft besloten om een ZZP Beurs te organiseren voor ZZP’ers en zij die dat willen worden. Inmiddels is de belangstelling zeer groot en verwacht men 5.000 tot 10.000 bezoekers op de beurs die wordt gehouden in het Schiphol A4 Hotel. Ook politiek is de belangstelling voor ZZP’ers groeiende: Tweede Kamerlid Stef Blok zal op de beurs een inleiding houden over kleine zelfstandigen en het belang van ZZP’ers voor de economie.

ZZP Nederland is enkele jaren geleden gestart om de collectieve zorgverzekering voor ZZP’ers te kunnen aanbieden. Inmiddels zit de belangenbehartiger voor ZZP’ers in een zeer opmerkelijke stroomversnelling. 4000 ZZP’ers hebben zich aangesloten en iedere maand komen daar 450 nieuwe ZZP’ers bij. In geen enkel opzicht is ZZP Nederland traditioneel en onderscheidt zich door duidelijke voorlichting en lost problemen van ZZP’ers op.

Noodzaak voorlichting aan ZZP’ers
Er is kennelijk nog veel onduidelijkheid in de ondernemerswereld. Kan ik een bedrijf starten vanuit een uitkering? Welke rechtsvorm moet ik kiezen? Wat is een VAR en heb ik er een nodig? Arbeidsongeschikt en dan? Hoe zit het met belastingen? Ben ik juridisch aansprakelijk? Waartegen moet ik mij verzekeren en hoe doe ik dat voordelig? Administratie en bankzaken, hoe regel ik dat? Allemaal vragen die spelen bij zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) en startende ondernemers. Tijdens de Nationale ZZP Infodagen wordt dit uitgelegd. Deze beurs, bestaande uit ca 35 stands en veel workshops wordt georganiseerd door ZZP Nederland met medewerking van de overheid en ondersteund door o.a.; Menzis, Nationale Nederlanden en ABN AMRO.

Heldere aanpak spreekt aan
De snelle groei van ZZP Nederland is ontstaan door op haar website www.zzp-nederland.nl duidelijk taal te schrijven. Via de helpdesk worden vragen snel en met duidelijke uitleg beantwoord. Dit lijkt meer en meer een unicum te zijn in een wereld waar vaak respectloos met klanten wordt omgegaan. Ook de partners van ZZP Nederland hebben zich kunnen vinden in de heldere aanpak en zijn bereid gevonden om op de beurs op dezelfde wijze uitleg te geven aan ondernemers: duidelijk en bondig.

Locatie, routebeschrijving en openingstijden
Hotel Schiphol A4 is gelegen aan de oostzijde van de snelweg A4 op 5 minuten rijden van de luchthaven Schiphol, op 10 minuten van Amsterdam en op 20 minuten van Den Haag. Er is voldoende parkeerruimte. Het exacte adres is Rijksweg A4 Nr.3, 2132 MA Hoofddorp. Openingstijden: Zaterdag 15 november 2008 van 10 tot 18 uur, op zondag van 10 tot 17 uur.

Iedereen kan een kortingkaart downloaden
Voor aangesloten zelfstandigen bij ZZP Nederland is de beurs gratis te bezoeken. Voor niet-aangeslotenen wordt middels een kortingkaart een kleine entree gevraagd die direct wordt terugbetaald indien men besluit om ook aan te sluiten bij  ZZP Nederland. Zie ook www.zzp-nederland.nl/beurs

Deel deze pagina: