ZZP'er groeit graag zonder personeel

ZZP Barometer

1 op de 8 ZZP'ers wil groeien zonder personeel

De zzp’er wil het komend jaar graag groeien. De meerderheid doet dit zonder personeel aan te nemen (78,4%). Eén op de acht zzp’ers wil groeien door wel personeel aan te nemen. Meer omzet, meer klanten en meer winst zijn de drie groeidefinities die de zzp’er het vaakst noemt. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Success Resources.

Bijna alle zzp’ers geven aan sinds de start van hun bedrijf persoonlijk gegroeid te zijn. Iets meer dan de helft van hen heeft een groeidoelstelling vastgesteld, maar slechts een derde van hen communiceert deze ook met de buitenwereld.

Cursus en opleiding
​
Zes op de tien zzp’ers heeft het afgelopen jaar een opleiding of cursus gevolgd om zichzelf persoonlijk (door) te ontwikkelen. Gemiddeld geeft de zzp’er die iets aan persoonlijke ontwikkeling uitgeeft, 123,51 euro op maandbasis uit. Drie op de tien zzp’ers geeft hier niets aan uit of weer niet hoeveel hij hieraan spendeert.

Tevreden over groei
​
Eén op de vier zzp’ers laat zich door een personal coach, adviseur of mentor begeleiden op het gebied van groei. Desalniettemin is de meerderheid van de zzp’ers (61,3%) al tevreden met de groei die hij het afgelopen jaar met zijn bedrijf heeft gerealiseerd.

Deel deze pagina: