ZZP'er met goed idee overleeft ook slechte economie

Stichting ZZP Nederland

Groeiend bedrijf door visie en vertrouwen in ondernemersconcept

Goede ideeën doen het altijd goed, ook in een wat slechtere economie. Het levendige bewijs hiervan is Jolijn Creutzberg van Van Hulley. Zij is zo’n ondernemer die met een goed idee en hard werken langzaam doorbreekt in de markt. Van Hulley is een concept waarbij van je eigen, oude, overhemden nieuwe boxershorts worden gemaakt.

Praten
Bij het gestaag groeiende Van Hulley staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel. Het concept was eigenlijk al 15 jaar oud. Creutzberg: “Ik heb het altijd al leuk gevonden om ideeën te ontwikkelen. Het idee opzetten kost alleen maar tijd dat je kwijt bent om te praten met mensen”. Inmiddels heeft Creutzberg heel veel gepraat en zijn er succesvolle stappen vooruit gezet. Het concept om van je eigen oude overhemd een boxershort te maken loopt sinds begin november 2012.

Arbeidsparticipatie
​Bij Van Hulley werken allochtone vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In principe is het nu nog vrijwilligerswerk voor de vrouwen die er zo’n 16 uur per week werken. De uiteindelijke doelstelling van Creutzberg is om alle dames uiteindelijk een betaalde baan te bieden. Zo ver is het helaas nog niet. Het concept slaat wel goed aan en kan dan ook op veel steun rekenen. Zo betaalt Creutzberg voorlopig een symbolisch bedrag aan huur en heeft ze veel vrijwilligers die haar helpen met onder andere het communicatietraject en de boekhouding. De vrijwilligsters heeft ze leren kennen via Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn.

Creutzberg die zelf zzp’er is sinds 1994, met enkele loondienstverbanden tussendoor, blijkt een vrouw met een visie. Ze wil graag het concept landelijk uitrollen door in coöperatievorm ook in andere delen van Nederland het mogelijk te maken dat allochtone vrouwen een betaalde baan kunnen veroveren. De vrijwilligsters moeten in de toekomst worden opgeleid tot volleerd naaisters met diploma’s op zak.

Er is slechts een groot nadeel aan het gehele project van Van Hulley. Als alles goed gaat is Creutzberg zelf geen zzp’er meer. Maar dat heeft ze er graag voor over om haar doel te verwezenlijken.

website Van Hulley |

Deel deze pagina: