ZZP’ers geconfronteerd met nota Stichting Reprorecht

ZZP'ers vrijgesteld voor nota Stichting Reprorecht
Bij de helpdesk van Stichting ZZP Nederland komen verontruste meldingen binnen van zelfstandigen zonder personeel (ZZP) die een nota ontvangen van de Stichting Reprorecht. De factuur refereert aan de regeling Reprorecht Bedrijfsleven en bedraagt voor een jaar € 18,11. Op de factuur staat het bedrag vanaf uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Staat u bijvoorbeeld al twee jaar ingeschreven en heeft u nog nooit een factuur ontvangen dan staat op de factuur € 36,22

Geen spooknota
Veel zelfstandigen hadden nog niet eerder een factuur ontvangen van Stichting Reprorecht en denken een spooknota te ontvangen. Dit is niet het geval, sinds de verplichte inschrijving bij de KvK van alle vrije beroepen komen steeds meer gegevens van bedrijven beschikbaar. Deze gegevens worden verstrekt door de KvK aan de stichting die u vervolgens een factuur stuurt. Uw factuur gaat alleen over de periode dat uw bedrijf bij de KvK staat ingeschreven.

ZZP’ers zijn vrijgesteld van betaling
Beschikt u niet over een kopieerapparaat of bent u zzp’er dan hoeft u de factuur niet te betalen. U dient dit wel te melden aan stichting Reprorecht. Via de website van stichting Reprorecht kunt u inloggen met uw debiteurnummer en toegangscode rechtsboven in op de website en wijzig het aantal opgegeven medewerkers. Hierna wordt de factuur gecrediteerd.

Link: | stichting Reprorecht |

Wat is stichting Reprorecht
Stichting Reprorecht incasseert vergoedingen voor het kopiëren uit boeken, tijdschriften, kranten en andere publicaties. Hiervoor factureert men bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen. Deze facturen volgen uit regelingen die we treffen met werkgevers- en koepelorganisaties.De geïncasseerde vergoedingen worden verdeeld onder de makers van de publicaties waaruit gekopieerd wordt: schrijvers, vertalers, fotografen, illustratoren en uitgevers.

  

Deel deze pagina: