ZZP'ers hebben volop werk en opdrachten

ZZP Nederland

Startende  ZZP ondernemers niet bang voor recessie

Terwijl heel Nederland volgens de berichten in de pers in de ban is van een recessie zijn kleine ondernemers optimistisch. Dit is duidelijk te merken aan het aantal startende ondernemers in Nederland. Met name de snelgroeiende groep ZZP’ers hebben absoluut niet te klagen over het aantal aangeboden opdrachten. Aan vakmensen is een schreeuwende behoefte. Dit biedt ervaren vakmensen veel kansen.

De recessie schrikt ZZP'ers niet af. Sterker nog: als ze op dit moment weer voor de beslissing zouden staan om voor zichzelf te beginnen, zou maar liefst 95% dit onder de huidige marktomstandigheden weer doen. Een kwart van de ZZP'ers verwacht wel dat klanten nu kritischer worden. Dit blijkt uit een onderzoek van ZZP Nederland en Nationale Nederlanden.

600 nieuwe abonnees per maand voor ZZP Nederland
Ook starten op dit moment veel ZZP’ers en dat is duidelijk te merken aan het aantal nieuwe inschrijvingen die belangenbehartiger ZZP Nederland dagelijks ontvangt. Alleen al in november hebben zich 600 ZZP’ers aangesloten bij ZZP Nederland. Inmiddels telt ZZP Nederland meer dan 5000 aangesloten ZZP’ers.

Zorg, dienstverlening en transport
Met in de zorg, en dienstverlening groeien de aantallen ZZP’ers fors. Tevens is er grote belangstelling van beroepschauffeurs om zelfstandig te worden, maar de overheid wil hier niet aan meewerken. Een verouderde en achterhaalde wet verbiedt transportondernemingen om ZZP Chauffeurs in te huren.

ZZP’ers zijn flexibele vakmensen
Volgens Johan Marrink van ZZP Nederland zijn ZZP’ers flexibele vakmensen en daar is veel behoefte aan. Marrink: “iedereen spreekt over recessie en men jaagt elkaar waanideeën aan terwijl er juist een schreeuwende behoefte is aan vakmensen. ZZP’ers zijn flexibel inzetbaar, je huurt ze in voor een klus en daarna zijn er geen verplichtingen meer. In sombere tijden zijn ondernemers niet geneigd veel vast personeel aan te nemen en neemt men de iets hogere kosten voor een ZZP’ers graag voor lief. Wat dat betreft moet je de huidige omstandigheden zien als kansen en niet alleen als een bedreiging.”
 

Deel deze pagina: