ZZP'ers kunnen omzet vergroten met webwinkel

Rijksoverheid.nl

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I)heeft donderdag 5 april 2012 de campagne ‘Nederland Verdient Online’ gelanceerd. Deze campagne is gelanceerd omdat er volgens het ministerie door ZZP’ers meer omzet valt te behalen als ze webwinkels gaan gebruiken. Dan is immers de hele wereld je afzetmarkt.

MKB-Nederland, PostNL, ING en Google gaan kleine en middelgrote ondernemingen helpen het internet beter in te zetten voor meer omzetgroei. Het blijkt dat 80% van de ondernemers wel een website heeft, maar geen idee heeft hoe je die kan uitbreiden tot (of met) een webwinkel. ´Door dit initiatief worden ondernemers gestimuleerd de kansen te pakken die digitaal winkelen ze biedt,´ aldus minister Verhagen. ´Dat levert hen meer omzet en de Nederlandse economie meer banen en inkomsten op.´

Voordeeltjes
Alle deelnemende partijen bieden ZZP’ers die meedoen aan ‘Nederland Verdient Online’ voordeeltjes. Zo krijgen ze gratis persoonlijke trainingen over het gebruik van een webshop honderd euro advertentietegoed en begeleiding bij de advertentiecampagne van Google. ING biedt honderd euro korting bij online afrekenen.

Ook het ministerie van EL&I ondersteunt ondernemers die actief zijn op het internet. Zo kunnen MKB’ers meedoen met een gratis inbox-cursus en wordt via verschillende telefonische hulpdiensten gratis advies gegeven over het gebruik van ICT.

 

Deel deze pagina: