10.000ste inschrijving bij ZZP Nederland

ZZP Nederland

Zelfstandige zoekt massaal steun bij ZZP Nederland
Met van nul naar 10.000 aangesloten zelfstandigen in korte tijd is ZZP Nederland de snelst groeiende organisatie voor Zelfstandigen Zonder Personeel in Nederland. In 2006 gestart, uit de behoefte van een collectieve zorgverzekering voor kleine zelfstandigen, is de organisatie inmiddels uitgegroeid tot een professionele vraagbaak en portal voor zowel starters als ervaren zelfstandigen.

In 12 maanden verdubbeld naar 10.000 zelfstandigen
In tijden van economische crisis is de behoefte aan ondersteuning blijkbaar erg belangrijk want ZZP Nederland is in één jaar tijd verdubbeld in het aantal aangesloten zelfstandigen. Volgens ZZP Nederland zit de kracht in de eenvoud. Voorlichting zonder ingewikkeld vakjargon, raad en diverse collectieve voordelen is een doorslaand succes. De ZZP Helpdesk ondersteunt mensen met juridisch- en economisch advies, hulp bij incasso, modelcontracten, leveringsvoorwaarden etc. Ook de jaarlijkse bijdrage voor aansluiting is bewust laag gehouden: voor slechts € 20,- per jaar is de zelfstandige verzekerd van deskundig advies, hulp en een luisterend oor.

Géén vakbond
Volgens Johan Marrink, oprichter van ZZP Nederland, is de organisatie geen vakbond. Marrink: “we werken met een ondernemersgerichte visie en richten ons er niet op om allerlei verplichte zaken en cao’s tot stand te brengen. Integendeel, we willen juist dat de regeldruk voor ZZP’ers vermindert. Ondernemerschap moet gestimuleerd worden en niet gehinderd door het oerwoud van onbegrijpelijke regels. Gelukkig denken ZZP’ers die zich bij ons aansluiten daar hetzelfde over.”

Nog veel te doen
Volgens ZZP Nederland is er nog veel te bereiken voor ZZP’ers. Marrink: ‘ZZP’ers zweven nu ergens tussen werknemers en werkgevers in. De overheid gaat alleen in overleg met de traditionele partners, waarbij ZZP’ers niet vertegenwoordigt zijn. De SER is daar een goed voorbeeld van. Daar hebben alleen de werkgevers en de vakbonden een plaats in en die willen liever geen inmenging”.

Een ander voorbeeld van de traditionele bolwerken is het faciliteren van zelfstandige chauffeurs. Vakbonden en werkgevers vinden dat een zelfstandig chauffeur zich niet mag verhuren aan een transportonderneming. Dit is het enige beroep dat bij wet verboden is voor zelfstandigen.

Zelfstandigen in de zorg
Hetzelfde geldt eigenlijk voor zelfstandigen in de zorg, die worden min of meer gedwongen te werken via bemiddelaars die leuke provisies opstrijken terwijl de mensen die het werk doen erg mager betaald worden. Door deze bemiddeling wordt de zorg onbetaalbaar en zal de vraag naar vakmensen in de zorg niet gemakkelijk worden ingevuld.10.000ste ZZP’er

Bij de aanmelding van het 10.000ste aangesloten zelfstandige wordt natuurlijk stil gestaan. De gelukkige is Inez Petter-Visser uit Amersfoort. Zij heeft haar eigen Professional Organize bureau. Inez werd namens ZZP Nederland verrast met een bloemetje en diverse cadeaus van de partners van ZZP Nederland. De website van Inez vindt u  | hier |
Het interview met ons 10.000ste aangesloten zelfstandige Inez Petter-Visser vindt u | hier |

Deel deze pagina: