Collectieve Menzis zorgverzekering 2008 voor ZZP

Menzis

- Deze informatie is verouderd - klik hier voor actuele informatie over Menzis collectieve zorgverzekering 2013 voor ZZP'ers -

De jaarpremie 2008 van de Menzis natura Basisverzekering Menzis ZorgVerzorgd is 1083 euro of 90,25 euro per maand. Dat is 60 euro lager dan in 2007. Hiervoor krijgen klanten de beste zorg op het juiste moment. Daarnaast biedt Menzis allerlei extra’s in de aanvullende pakketten zoals een gratis fittest, korting op het leefstijlprogramma ‘Beter Leven’ en met de Menzis Behandelwijzer hulp bij het kiezen van het ziekenhuis voor veelvoorkomende behandelingen.

Bent u aangesloten bij ZZP Nederland dan is het maandbedrag lager
Aangeslotenen bij ZZP Nederland kunnen gebruik maken van het collectieve voordeel. Voor de basisverzekering betaalt u dan 1023 Euro per jaar en 85,25 Euro per maand. Op de aanvullende verzekeringen ontvangt u een korting van 9 %. (Aansluiten bij ZZP Nederland kost slechts 15 Euro per kalenderjaar.)

Afschaffen No Claimregeling
Door de afschaffing van de no-claimregeling wordt de premie voor de Basisverzekering lager. Niettemin stijgen de kosten van de Nederlandse zorg gemiddeld met 122 euro per verzekerde per jaar. Deze stijging wordt veroorzaakt doordat de zorguitgaven stijgen en door een tekort in het Zorgverzekeringsfonds van de overheid. Dit tekort is ontstaan doordat de overheid de kosten de laatste jaren te laag raamde.

Verplicht Eigen Risico
In plaats van de no-claim komt er een wettelijk Verplicht Eigen Risico van 150 euro voor iedereen vanaf 18 jaar. Dit betekent dat mensen die zorgkosten maken in 2008, de eerste 150 euro zélf moeten betalen. Huisartsenzorg en verloskunde vallen niet onder het Verplicht Eigen Risico. De no-claimregeling is afgeschaft omdat de teruggave tot veel onvrede leidde onder verzekerden, zorgverzekeraars en maatschappelijke en politieke organisaties.

Extra’s
Naast een goede zorgverzekering kunnen verzekerden van Menzis rekenen op vele extra’s waaronder een gratis fittest, korting op het leefstijlprogramma ‘Beter Leven’ (gezonder afvallen, gezonder slapen, verantwoord medicijngebruik en gezond bewegen) en hulp bij het kiezen van het juiste ziekenhuis en de juiste behandeling met de Menzis Behandelwijzer.

Reserveren
Bent u aangesloten bij ZZP Nederland dan kunt u een offerte aanvragen bij Menzis. U dient gebruik te maken van het collectiviteitsnummer 54970. U ontvangt dan een passende offerte van Menzis. Nog niet aangesloten? U kunt alsnog aansluiten. Meer info hier.

Deel deze pagina: