GroenLinks wil zzp’er  plunderen met belastingverzwaring

Het Financieele Dagblad/Stichting ZZP Nederland

Stichting ZZP Nederland: code oranje voor ondernemers bij verkiezingen

GroenLinks wil de MKB-winstvrijstelling afschaffen, zo berichtte deze week Het Financieele Dagblad (abonnement noodzakelijk). Stichting ZZP Nederland reageert geschokt, omdat deze partij ogenschijnlijk geen maatregelen tegen zelfstandigen op het programma zou hebben. Afdaling in de kelder van het partijprogramma onthulde echter een belastingverzwaring, die alle kleine ondernemers direct in hun inkomen zal treffen en bedreigend is voor hun voortbestaan als ondernemer. Linda Voortman van GroenLinks legt in een interview op ZZPKiest.nu de plannen uit van haar partij.

Aanval zelfstandigheid

Volgens Maarten Post, voorzitter Stichting ZZP Nederland, is dit de zoveelste politieke aanval op zelfstandige ondernemers. “Het zittende kabinet pleegde broodroof op meer dan 50.000 zelfstandigen door de desastreuze uitvoering van de DBA en leunt nu achterover. Sommige partijen willen zelfstandigen allerlei verplichtingen opleggen, waardoor zij als ondernemer worden belemmerd. Deze voorgenomen belastingverzwaring van GroenLinks past in dat rijtje. Duurzaam ondernemerschap komt blijkbaar niet voor in het woordenboek van deze partij.

Manifest

Stichting ZZP Nederland heeft in het Manifest “Zelfstandigen hebben de Toekomst” juist bouwstenen aangedragen, die het ondernemerschap stimuleren. Tijdens het ZZP-Verkiezingsdebat (13 februari jl.) hebben partijwoordvoerders hierop gereageerd. Binnenkort zijn de beelden van het ZZP Verkiezingsdebat beschikbaar op onze website.

Ga stemmen

“De verkiezingen komen er aan, het is nu van belang om niet alleen als burger, maar ook als ondernemer je stem te laten horen. Het is code oranje voor ondernemers, laten we dat goed beseffen”, aldus Post. Stichting ZZP Nederland is mede-initiatiefnemer van het ZZP-Kieskompas, dat zaterdag online gaat. 

Naar ZZP Kieskompas (pas zaterdag 25 februari online!)

Wat is de MKB-winstvrijstelling? (achter inlog)

Het is van belang om nu je stem te laten horen - M. Post, voorzitter Stichting ZZP Nederland -

Deel deze pagina: