Ondernemerschap binnen de overheid, gaat dat samen?

Voorlichting over ondernemerschap binnen de overheid

Ondernemerschap is een groeiende tak binnen de Nederlandse werkbevolking. Ondernemerschap wordt ook gestimuleerd door de overheid, dat was de reden waarom de zelfstandigenaftrek uiteindelijk niet afgeschaft is. Maar hoe is het om als zzp’er te werken voor de overheid?

Op onze website hebben wij al eerder bericht dat de overheid niet altijd even goed met ondernemers omgaat binnen de eigen organisatie. Vaak kan alleen worden gewerkt via bemiddelingsbureaus, die niet altijd de juiste overeenkomsten met ondernemers sluiten, waardoor schijnzelfstandigheid op de loer ligt. Schijnzelfstandigheid tegen gaan is nu juist een speerpunt binnen de overheid. Dus de overheid is niet altijd even consequent. 

Toch is er goed te werken als zzp’er bij de overheid. Dat is dan ook de insteek van de ‘Dag van de publiek ondernemer’. Op de dag van de publiek ondernemer wordt ingegaan op allerlei vraagstukken omtrent werken als zzp’er bij de overheid. Er worden workshops gegeven en discussies gevoerd over gerelateerde vragen en er wordt verbinding gemaakt tussen het ondernemend ambtenaarschap en de zelfstandig ondernemer die werkt voor de publieke sector. 

Plaats en tijd
Het event vindt op 15 januari 2014 van 12.00 tot 18.00 uur plaats in het oude stadhuis van Breda (Grote Markt 38). Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de aanmeldpagina op deze website

 

Deel deze pagina: