Veel ZZP'ers stappen nu nog over van zorgverzekeraar

Stichting ZZP Nederland

 

Veel mensen stappen nu nog over van zorgverzekeraar

De zorgverzekeraars in Nederland verwachten dat de komende drie dagen nog 500.000 mensen overstappen van zorgverzekeraar. Trend is dat veel mensen kiezen voor het verhogen van het eigen risico om zo extra te besparen op de premie. Volgens Independer kiest zelfs 20% van de mensen voor een eigen risico van € 850,-. Ook op de aanvullende verzekeringen wordt stevig bezuinigd: tandartsverzekeringen en dekking voor fysiotherapie wordt als minder belangrijk beschouwd.

Bij Stichting ZZP Nederland is veel belangstelling voor een collectief voordeel. Veel zelfstandigen blijken niet verzekerd te zijn via een collectief zoals dat bij werknemers wel het geval is. De jaarlijkse besparing kan al snel oplopen tot 10% op de gehele premie en dat scheelt al snel enkele honderden euro’s per jaar.

De collectieve ZZP Zorgverzekering geldt zowel voor de aangeslotenen van Stichting ZZP Nederland alsook voor hun partners en kinderen waardoor de besparing fors op kan lopen. Vrijwel alle grote zorgverzekeraars hebben meegewerkt aan de collectiviteit: ZZP’ers kunnen een zorgverzekering afsluiten via Menzis, CZ, Avero Achmea, VGZ en de Amersfoortse.

Het afsluiten van een collectief voordeel voor ZZP’ers die al bij een van de bovengenoemde verzekeraars verzekerd zijn is helemaal simpel; Het doorgeven van een collectiviteitnummer aan de verzekeraar is voldoende. Voorwaarde is wel dat dit voor 1 januari moet gebeuren…

Link: | Collectieve ZZP Zorgverzekering |

Deel deze pagina: