Hypotheek

Hypotheekadvies en bemiddeling

Huis kopen contract
€ 250,- korting op hypotheekadvies
Gratis en vrijblijvend inventarisatie gesprek
Onafhankelijk hypotheekadvies
Exclusief voor Plus- en Premium leden

ZZP Nederland Verzekeringen biedt ook hypotheekadvies voor zzp'ers. Dit doen wij omdat wij van mening zijn dat het advies aan zelfstandigen gemiddeld genomen beter kan. Wij hebben een specialist in huis die je op een transparante wijze helpt bij het maken van de juiste keuzes.

Hypotheekadvies van ZZP Nederland Verzekeringen

De hypotheekrente is momenteel nog steeds relatief laag en biedt veel kansen, ook voor zelfstandigen. Omdat oversluiten niet altijd de meest verstandige keuze is, is het goed om je te laten adviseren wat de besparingsmogelijkheden zijn binnen de huidige situatie. Je kunt hiervoor terecht bij onze adviseur.

Het hypotheekadviestraject

Het eerste contact zal via de website of telefoon worden gelegd. Daarna zal een kennismakingsgesprek worden ingepland waarin we de wensen en mogelijkheden inventariseren. Vervolgens zoeken we uit welke geldverstrekker het beste past bij de wensen en mogelijkheden. Voordat een daadwerkelijke aanvraag kan worden gedaan, zullen stukken worden verzameld en beoordeeld. Daarna krijg je, als alles goed is gegaan met een bindende offerte.

Stap 1: Inventarisatieadviesgesprek

Het aanvragen van een hypotheek start altijd met een oriënterend gesprek over de mogelijkheden. Dit inventarisatieadviesgesprek is, alleen als je bent aangesloten bij ZZP Nederland, gratis en vrijblijvend. De totale duur van een dergelijk gesprek is circa 30 minuten en zal telefonisch plaatsvinden.

In dit gesprek wordt onze werkwijze uitgelegd, worden globaal jouw mogelijkheden bekeken en krijg je een gratis financieel dashboard aangeboden waarmee je gemakkelijk zelf inzicht kunt krijgen in jouw risico’s. Is het zinvol om voor jou een traject op te starten voor het verkrijgen van een hypotheek? Ook de mogelijkheden voor het oversluiten van jouw huidige hypotheek kunnen worden doorgenomen. 

Stap 2: Vaststellen ondernemersinkomen

Indien uit het inventarisatiegesprek blijkt dat er voldoende mogelijkheden zijn om een hypotheek aan te vragen wordt eerst jou/jullie inkomen bepaald. Dit doen sommige geldverstrekkers zelf, bij anderen dient er een inkomen te worden afgegeven door een van de 4 erkende rekenexperts. Feitelijk komt het er op neer dat het inkomen uit jouw bedrijf van de laatste drie jaar wordt onderzocht, vastgesteld en gecertificeerd. Dit inkomen is lijdend voor de maximale hypotheek berekening. Op de website van NHG kan je de 4 erkende bedrijven vinden.

Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een hypotheek ook mogelijk indien je nog geen drie jaar zelfstandig bent. Hiervoor worden de bedragen van de periode dat je inkomen uit loondienst had meegenomen in de berekening.

Nog geen 3 jaar ondernemer

Ook voor een hypotheek zonder NHG zijn er mogelijkheden indien je nog geen drie jaar ondernemer bent. De voorwaarden hiervoor hangen af van de diverse geldverstrekkers. De adviseur van ZZP Nederland Hypotheken zal hierin voor jou een selectie kunnen maken.

De opgestelde inkomensverklaring wordt door de meeste hypotheekverstrekkers geaccepteerd en is ook de basis voor het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). 

Stap 3: Hypotheekadvies

Als de inkomensverklaring is opgesteld zal onze hypotheekadviseur contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken en om samen met jou te bepalen of het uiteindelijke hypotheekadviestraject kan worden gestart.

Nadat je opdracht geeft voor het adviestraject zal onze hypotheekadviseur met jou een gedetailleerde inventarisatie uitvoeren. Daarbij wordt onder andere gekeken naar jouw financiële positie, fiscale positie, wensen en toekomstverwachtingen. Ook wordt gekeken of je voorzieningen hebt getroffen voor het geval je arbeidsongeschikt wordt, overlijdensrisico, pensioen etc.

Na deze inventarisatie zal de hypotheekadviseur alle gegevens verwerken en vervolgens tot een analyse komen. Hieruit volgt dan een adviesgesprek met de adviseur ten aanzien van de mogelijkheden voor de af te sluiten hypotheek. Vervolgens maak je de uiteindelijke keuze of je dit advies wilt opvolgen of daarvan wilt afwijken.

Stap 4: Bemiddeling

Als het gehele traject voor advies is afgesloten en er duidelijkheid is welke hypotheekvorm het beste bij je past, start het traject van het aanvragen van een passende offerte die voldoet aan de gestelde eisen zoals die in het adviestraject gezamenlijk zijn bepaald.

Belangrijk om te weten: ZZP Nederland Verzekeringen heeft met alle grote hypotheekaanbieders goede overeenkomsten gesloten. 

Stap 5: Nazorg en service

Na het afsluiten van jouw hypotheek kun je gaan verhuizen en genieten van je nieuwe woning. Of misschien is jouw hypotheek wel overgesloten, waardoor je nu lagere maandlasten of een andere aflossingsvorm hebt. In alle gevallen is het voor jouw financiële zaken belangrijk om regelmatig te kijken naar veranderingen in jouw persoonlijke situatie of in de wet- en regelgeving omtrent hypotheken. Wij houden je op de hoogte van belangrijke wets- en fiscale wijzigingen, maar bij wijzigingen in jouw persoonlijke omstandigheden zijn wij je ook graag van dienst. Bij nazorg wordt er een uurtarief van € 90,- inclusief btw in rekening gebracht. Als wij ergens kosten voor in rekening brengen wordt dit uiteraard eerst aan je kenbaar gemaakt.

De tarieven 

Hieronder een overzicht van de tarieven van onze hypotheekservices, exclusief voor Plus en Premium leden:

  • Inventarisatiegesprek: gratis 
  • Hypotheekinventarisatie, advies en bemiddeling: € 1750,- voor starters, € 2000,- wanneer je eerder een woning hebt gekocht.
  • Taxatie aan te kopen woning: vanaf € 585,- 
  • Bouwtechnische keuring tot 800 m3 € 340,-
  • Taxatie voor aan te kopen woning inclusief bouwtechnische keuring: vanaf € 925,-
  • Energielabel tot 500 m3: € 350,-

Vrijblijvend afspraak maken

Wil je graag weten wat in jouw/jullie situatie de mogelijkheden zijn? Neem contact op voor het inplannen van een eerste inventarisatiegesprek: 050-7001952 of mail naar finadvies@zzp-nederland.nl
050-7001952 Contact opnemen
ondernemer aan het werk

Documenten

De vergelijkingskaart wordt je aangeboden door ZZP Nederland Verzekeringen om je te informeren over wie wij zijn, wat onze diensten zijn, hoe onze werkwijze is, de manier waarop wij worden beloond en de hoogte van onze beloning.

Op deze pagina