Blog

10 tips voor jouw digitale veiligheid als zzp'er

Reageren
computer man kantoor

In de digitale wereld van vandaag zijn zzp'ers, oftewel zelfstandige professionals, kwetsbaar voor cyberaanvallen. Het is van cruciaal belang om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen deze bedreigingen. Maar hoe kun je als zzp'er effectieve maatregelen nemen om je online veiligheid te waarborgen? In deze blog van KPN, marktleider op gebied van security, lees je in 10 tips wat jij kan doen aan jouw digitale veiligheid.

Tien maatregelen:

Sterke wachtwoorden: Gebruik altijd unieke en sterke wachtwoorden voor al je online accounts. Vermijd voor de hand liggende combinaties en zorg ervoor dat je wachtwoorden regelmatig wijzigt.

Software-updates: Zorg ervoor dat al je apparaten en software up-to-date zijn. Installeer regelmatig de nieuwste beveiligingspatches en updates om bekende kwetsbaarheden te verhelpen.

Bewustwording van phishing: Wees alert op verdachte e-mails, berichten en links. Klik niet zomaar op onbekende bijlagen en wees voorzichtig met het delen van gevoelige informatie via e-mail of andere kanalen.

Back-ups maken: Maak regelmatig back-ups van al je belangrijke gegevens. Bewaar deze back-ups op een veilige externe locatie, zodat je ze kunt herstellen in geval van een incident.

Firewalls en antivirussoftware: Installeer een betrouwbare firewall en antivirussoftware op al je apparaten. Deze tools helpen bij het detecteren en blokkeren van schadelijke activiteiten.

Veilige wifi-verbindingen: Maak gebruik van beveiligde wifi-netwerken met sterke wachtwoorden. Vermijd het gebruik van openbare wifi-netwerken voor gevoelige taken, zoals online bankieren.

Download hier de "Checklist Veilig Ondernemen in 16 Stappen" om ervoor te zorgen dat je alle benodigde maatregelen neemt om jezelf en je bedrijf te beschermen.

Encryptie van gegevens: Versleutel gevoelige informatie, zoals financiële gegevens en klantgegevens, om ervoor te zorgen dat ze niet leesbaar zijn in geval van ongeautoriseerde toegang.

Veilige betalingstransacties: Maak gebruik van betrouwbare betalingsdiensten en zorg ervoor dat de verbinding beveiligd is (te herkennen aan het slotje in de adresbalk).

Beperkte toegangsrechten: Beheer de toegangsrechten tot je gegevens en systemen. Geef alleen de noodzakelijke rechten aan medewerkers of externe partijen en beperk zo het risico van ongeautoriseerde toegang.

Opleiding en bewustwording: Investeer in je eigen kennis en bewustwording van cyberbeveiliging. Leer hoe je verdachte activiteiten kunt herkennen en wees op de hoogte van de nieuwste bedreigingen en beveiligingspraktijken.

Door deze maatregelen te implementeren, kun je als zzp'er jezelf beter beschermen tegen cyberaanvallen en de veiligheid van je bedrijf waarborgen. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cyberbeveiliging en pas je strategie voortdurend aan om een stap voor te blijven op de cybercriminelen.

Binnen KPN staat digitale veiligheid hoog in het vaandel. Zo kun je als zzp’er steeds meer security toevoegen aan bijvoorbeeld je internetabonnement zoals een virusscanner en password manager. Benieuwd naar het aanbod én de extra korting die je als ZZP Nederland lid krijgt? Check het via onderstaande button.

Bekijk internet van KPN

Bron
KPN
Logo KPN
Geplaatst op 3 oktober 2023 door KPN Zakelijk

KPN heeft de beste deals voor ondernemers. Met betrouwbaar en goedkoop internet en Mobiel bellen en data op het snelste 5G netwerk van Nederland. KPN is strategisch partner van ZZP Nederland en schrijft relevante content voor zelfstandig ondernemers. 

0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen