Blog

10 Voordelen van Zakelijk Glasvezel

Reageren
Glasvezel

Op diverse locaties in Nederland is momenteel al glasvezelinternet beschikbaar, wat veel bedrijven niet weten, is dat ze direct kunnen overstappen naar deze ultrasnelle verbinding zonder extra kosten voor dezelfde snelheid als hun huidige DSL-verbinding.

Het activeren van een bestaande glasvezelaansluiting biedt bedrijven tal van voordelen. Vanaf 23 oktober is het mogelijk om over te stappen naar aanzienlijk hogere internetsnelheden, tot wel 4 Gbit/s, met plannen voor verdere verhogingen in de toekomst. Om je laten begrijpen welke voordelen glasvezel biedt, heeft KPN ze voor je op een rijtje gezet.

Indrukwekkende Glasvezelsnelheden

Vanaf 23 oktober kunnen met een glasvezelverbinding snelheden tot wel 4 Gbit/s worden bereikt. In een recente test in Rotterdam behaalde KPN zelfs symmetrische snelheden van 20 Gbit/s begin 2023. Deze hogere snelheden maken niet alleen snel internet mogelijk, maar bieden ook de belofte van toekomstige verbeteringen.

onderzoek toont aan dat een trage internetverbinding medewerkers van bedrijven minstens 1 uur per week aan productiviteit doet verliezen. Met een snelle glasvezelverbinding behoort dit probleem tot het verleden, waardoor je het maximale uit je bedrijf kunt halen.

Verbeterde Toegang tot Cloud en SaaS Diensten

Met de groeiende trend van bedrijven die gebruik maken van SaaS- en cloudoplossingen, zoals Microsoft Teams, Dropbox en Salesforce, is snelle toegang tot data en applicaties van cruciaal belang. Glasvezel biedt de benodigde snelheid en bandbreedte om efficiënter te werken met cloudgebaseerde diensten. Dit is vooral relevant omdat steeds meer software en services naar de cloud worden verplaatst, waardoor glasvezel essentieel wordt voor optimale prestaties.

Betrouwbare Connectiviteit

Glasvezelinternet is aanzienlijk stabieler dan traditionele koperen DSL-verbindingen, dankzij de sterkte van glasvezel ten opzichte van koper. Glasvezel is minder gevoelig voor weersinvloeden en elektromagnetische interferentie. Fysieke schade komt minder vaak voor, en in geval van nood kan er altijd worden teruggevallen op een 4G-back-updienst, gratis geleverd bij een KPN EEN MKB internetabonnement.

Lage Latentie

Latentie, de vertraging bij het gebruik van internet, is aanzienlijk lager bij glasvezel. Deze lage latentie maakt hoogwaardige toepassingen mogelijk, zoals heldere VoIP-gesprekken via de cloud of vergaderingen via Microsoft Teams zonder haperingen. Dit draagt bij aan een soepele communicatie met collega's en klanten, alsof ze fysiek aanwezig zijn.

Consistente Signaalsterkte overal in het Pand

In tegenstelling tot kabelinternet, waarbij het signaal verzwakt naarmate je verder van het aansluitpunt verwijderd bent, heeft glasvezelinternet nauwelijks signaalverlies. Dit is vooral gunstig voor grote bedrijven met meerdere verdiepingen, waar niet iedereen dichtbij het modem werkt. Met glasvezel blijft de snelheid overal constant, wat ideaal is voor uitgestrekte werkruimtes.

HD Video

Glasvezel maakt genieten van streaming in HD, 4K of 8K kwaliteit mogelijk, zonder invloed op de rest van het bedrijfsnetwerk. Videoconferenties kunnen ook in HD-kwaliteit plaatsvinden, waardoor de samenwerking op afstand verbetert.

Ruimere Bandbreedte

In een tijd waarin medewerkers steeds meer bandbreedte gebruiken voor activiteiten zoals videobellen, video streamen en cloudgebruik, kan glasvezel de oplossing bieden om congestie en trage verbindingen te voorkomen. Hierdoor blijft de productiviteit op kantoor hoog, zelfs tijdens piekuren.

Duurzame Glasvezel

Glasvezelkabels, ook wel bekend als fiber, hebben een lange levensduur en vereisen bijna geen onderhoud. In tegenstelling tot koperkabels, die kunnen uitzetten, oxideren en schadelijke stoffen kunnen lekken, zijn glasvezelkabels duurzamer en milieuvriendelijker. Er lopen zelfs experimenten waarbij glasvezelkabels worden vervaardigd van 90% gerecycled plastic, waardoor het een duurzame keuze is voor de toekomst.

Minder Interferentieproblemen

In tegenstelling tot koperen kabels, die gevoelig zijn voor elektromagnetische interferentie in industriële omgevingen, blijven glasvezelkabels hier vrij van. Dit maakt glasvezel de optimale keuze voor bedrijven die in de buurt van industriële installaties werken of veel randapparatuur gebruiken.

Kostenbesparing

Bij KPN kunnen zakelijke internetklanten vaak voor hetzelfde maandbedrag overstappen naar een glasvezelverbinding met dezelfde internetsnelheid. Hoewel een upgrade naar hogere snelheden mogelijk iets duurder is, wordt dit gecompenseerd door de aanzienlijke productiviteitsboost die een snellere verbinding met zich meebrengt. Onderzoek wijst uit dat een trage internetverbinding de productiviteit van medewerkers verlaagt, dus de investering in glasvezel verdient zich snel terug in termen van tijdsbesparing.

Actie ZZP Nederland leden

ZZP Nederland leden krijgen 3 extra maanden korting op zakelijk internet bij onze partner KPN. Via onderstaande button kun je voor jouw beschikbare snelheden bekijken en de tarieven zien. 

Bekijk aanbod

Logo KPN
Geplaatst op 8 januari 2024 door KPN Zakelijk

KPN is kennispartner van ZZP Nederland en schrijft met enige regelmaat kennisartikelen over connectiviteit, werkplek en digitale veiligheid.

0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen