Nieuws

Belastingdienst stuurt alle ZZP'ers brief over implementatie DBA

Alle ZZP'ers met een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) krijgen binnenkort een brief en worden er onder andere chatsessies en webinars georganiseerd over de uitleg van de gevolgen van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA)

In de brief staat ook dat opdrachtgevers en opdrachtnemers van 1 mei 2016 tot 1 mei 2017 de gelegenheid krijgen om, waar nodig, hun werkwijze aan te passen op de nieuwe wet DBA. Met deze wet verdwijnt de VAR per 1 mei 2016. In de genoemde periode houdt de Belastingdienst wel toezicht, maar vooral in de vorm van voorlichting over de nieuwe werkwijze en het bieden van een helpende hand bij de implementatie. Dit doet de Belastingdienst door samen met de organisaties voor opdrachtgevers en opdrachtnemers voorlichtingsbijeenkomsten te houden. Ook 

Arbeidsrelatie

Er geldt wel een inspanningsverplichting in het implementatiejaar. Dit betekent dat de opdrachtgever en opdrachtnemer actief bezig moeten zijn de arbeidsrelatie zodanig vorm te geven dat er buiten dienstbetrekking wordt gewerkt.

Op 2 februari 2016 is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Meer weten over de DBA?  Klik hier voor het dossier ZZP/DBA.

Bron
Belastingdienst.nl
Geplaatst op 19 februari 2016