Geef je mening: Wet Minimumbeloning Zelfstandigen en Zelfstandigenverklaring

Politiek

Volgens het regeerakkoord wil het kabinet meer ruimte voor zelfstandige ondernemers. De aangekondigde maatregelen bewijzen echter het tegendeel. Zelfstandige ondernemers worden opgezadeld met nodeloze verplichtingen en administratieve rompslomp, die zijn weerga niet kent. Als het aan dit kabinet ligt, zijn de zelfstandigen alweer de pineut. 

Help stichting ZZP Nederland om een zo breed mogelijk gedragen reactie te formuleren voor de internetconsultatie en beantwoord onze vragen. Wij roepen jou ook op om zelf als belanghebbende ook de internetconsultatie in te vullen. Als je dat wilt, sturen wij je een voorbeeldtekst toe met een instructie over hoe je kunt reageren op de internetconsultatie. Vermeld dan bij vraag 11 je e-mailadres. Wij sturen je dan de voorbeeldtekst en instructie (na sluiting van de raadpleging). Het is belangrijk dat iedere zelfstandige zijn/haar stem laat horen. De raadpleging kan je ook anoniem invullen. Dit kost je ongeveer 5 minuten. 

Samenvatting

Wij hebben de inhoud van de beide wetten leesbaar samengevat, zodat iedereen weet wat de gevolgen zijn voor de ondernemers en de opdrachtgevers, waaronder ook de particuliere klanten. Vervolgens hebben wij onze opmerkingen gemaakt en de wetten beoordeeld op doelmatigheid, uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid. Uiteindelijk gaat het erom, dat de belangen van zelfstandige ondernemers niet worden geschaad en dat er ook echt meer ruimte komt om te ondernemen. Dan pas ontstaat er draagvlak.

Lees hier de samenvatting van de Wet Minimumbeloning Zelfstandigen (Pdf) en de Wet Zelfstandigenverklaring (Pdf).

Deel deze pagina: