Nieuws

Minister Koolmees ontvangt alternatief voor zzp-maatregelen

Breed draagvlak voor eigen positie zelfstandige ondernemers

Den Haag- Vandaag ontving minister Koolmees van zeven belangenorganisaties, waaronder stichting ZZP Nederland een breed gedragen alternatief voor zijn voorgenomen zzp-maatregelen. Dat gebeurde tijdens de informatieronde voor “veldpartijen” over de ontwikkeling van een webmodule in plaats van modelcontracten.

Deze webmodule is een invuloefening voor bedrijven en instellingen, die zzp’ers inhuren en zekerheid willen, dat ze niet zullen worden beschouwd als werkgever in verband met loonheffing en premieafdracht. Volgens stichting ZZP Nederland kan deze webmodule slechts goed werken als onderscheidend instrument, wanneer wordt uitgegaan van de kenmerken van ondernemerschap. Een webmodule, waarin werknemerschap de maat der dingen is, zal niet werken.

In het pamflet (Pdf) van de zeven belangenorganisaties wordt een werkbaar alternatief geboden voor de zzp-maatregelen van het kabinet. Dit alternatief kan op draagvlak rekenen van bewust zelfstandige ondernemers en tegelijkertijd bestaande knelpunten tot een oplossing brengen.

Minister Koolmees sprak bij de overhandiging van het pamflet zijn waardering uit over de constructieve inzet van de belangenorganisaties en zegde toe hierover in gesprek te willen gaan.

Bron
stichting ZZP Nederland
Geplaatst op 2 maart 2020