Prinsjesdag brengt niets nieuws voor ZZP’ers

ZZP Nederland

Geen woord over kleine zelfstandigen in de Miljoenennota
De gisteren gepresenteerde Miljoenennota heeft niets nieuws gebracht voor Zelfstandigen Zonder Personeel. Hoewel er in de Troonrede uitgebreid aandacht was voor het stimuleren van de economie werd het woord ZZP niet eens genoemd.

Nog steeds geen erkenning voor Zelfstandigen zonder Personeel
Volgens ZZP Nederland is er duidelijk behoefte aan erkenning van de grote groep zelfstandigen die grote klappen heeft opgevangen tijdens de crisis. Om deze groep van ca 650.000 zelfstandigen iets tegemoet te komen zouden een aantal onvriendelijke maatregelen moeten worden opgeheven. Te denken valt daarbij aan het urencriterium, de VAR Verklaring en een uniforme landelijke regeling voor de Bijstand voor zelfstandigen. Helaas geen woord daarover. Het verhaal ging (weer) uitsluitend over de klassieke tweedeling werkgevers en werknemers.

Een van de economische meevallers zou de verlaging van de vennootschapsbelasting zijn maar daar hebben kleine zelfstandigen helemaal niets aan. Vrijwel altijd hebben ZZP’ers een eenmanszaak en bovendien maken ze geen winsten van twee honderd duizend Euro.

Organisatiegraad ZZP’ers te laag
Om meer doelstellingen te bereiken is een grotere organisatiegraad nodig bij ZZP’ers. Op dit moment is nog geen 10% van alle kleine zelfstandigen aangesloten bij een organisatie. Politiek en overheid onderhandelen vrijwel uitsluitend met grote werknemersorganisaties en vakbonden over de belangen van kleine zelfstandigen die verder geen enkele achterban van deze groep vertegenwoordigen.

Aansluiten slechts € 20,- per jaar
ZZP Nederland is belangenbehartiger van 13.000 zelfstandigen en groeit maandelijks met meer dan 500 nieuwe aangesloten zelfstandigen. Naast belangenbehartiger is ZZP Nederland een vraagbaak voor zelfstandigen op ondernemersgebied. De organisatie bestaat uit 6 specialisten die ondernemers helpen met iedere vraag en daarnaast ook veel collectieve voordelen bieden.

Link: | Meer info over ZZP Nederland |
 

Deel deze pagina: