VNO en MKB willen nu ook DBA van tafel

Modelovereenkomst DBA
Stichting ZZP Nederland

Stichting ZZP Nederland blij met steun opdrachtgevers

Vandaag zegt VNO-voorman Hans de Boer in het Financieel Dagblad, dat de DBA van tafel moet, omdat de invoering van deze wet opdrachtgevers en zelfstandigen in onzekerheid heeft gestort. Stichting ZZP Nederland beschouwt de uitspraken van de VNO-voorman als regelrechte ondersteuning van de opdrachtgevers voor de inhoud van de Petitie STOP Belemmering Ondernemers .”Tot nu toe hebben meer dan 10.000 zelfstandigen deze petitie ondertekend en de handtekeningen blijven binnenstromen” zegt directeur Frank Alfrink van ZZP Nederland.

Inmiddels tekent zich een ruime Kamermeerderheid af voor de eisen, die in de petitie worden gesteld. De DBA moet in de ijskast gedurende de komende jaren. Opdrachtgevers kunnen dan weer zaken blijven doen met zelfstandigen. Ondertussen moet de politiek de wet aanpassen, zodat zelfstandige ondernemers een eigen rechtspositie krijgen en niet langer kunnen worden beschouwd als een soort flexwerker.

Nu snel zaken doen

Het wachten is nu op een Kamerbrief van staatssecretaris Wiebes over fiscaal ondernemerschap en een brief van minister Asscher over de formulering van de gezagsverhouding. “Het is nu de vraag of dit Kabinet het ondernemerschap van zelfstandigen daadwerkelijk wil redden, of dat men weer met surrogaatregelingen komt, die ondernemers alleen maar belemmeren” zegt voorzitter Maarten Post.

Voorstel red ondernemerschap

Stichting ZZP Nederland, MKB Belangen en Zelfstandigen Bouw komen zeer binnenkort met een gezamenlijk voorstel, dat tegelijk met de Petitie STOP Belemmering Ondernemerschap wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.

Deel deze pagina: