Nieuws

ZZP Nederland: ontbreken maatwerk TVL fataal voor zelfstandigen, eenmalige compensatie nodig

Stichting ZZP Nederland heeft naar aanleiding van aanhoudende signalen van de achterban over de fatale gevolgen van het ontbreken van maatwerk in de compensatieregeling voor vaste bedrijfslasten (TVL) deze week een achterbanraadpleging (pdf) gehouden. Daaruit blijkt, dat de combinatie van het door de overheid opgelegde werkverbod en het ontbreken van enige financiële compensatie voor de vaste bedrijfslasten, fatale gevolgen zal hebben als de overheid niet nu ingrijpt.

ZZP Nederland vindt de deze week aangekondigde openstelling van contactberoepen hoopgevend. “Zelfstandigen willen weer aan het werk om zelf voor hun eigen inkomen te zorgen en willen niet afhankelijk zijn van inkomenssteun door de overheid”, zegt voorzitter Frank Alfrink. “Maar veel kleine ondernemingen zijn ten dode opgeschreven als er niet snel een compensatieregeling komt voor de vaste lasten in de voorbije periode”.

Voorstel veegregeling TVL

In een vandaag verzonden brandbrief (pdf) aan de bewindslieden van EZK, SZW en Financiën pleit stichting ZZP Nederland voor een directe oplossing, die ervoor moet zorgen dat zelfstandige ondernemers perspectief wordt geboden om door te gaan, zodat zij niet in de bijstand terechtkomen met alle maatschappelijke gevolgen van dien.

ZZP Nederland pleit voor een eenmalige compensatieregeling vaste bedrijfslasten voor zelfstandigen, die in de afgelopen tijd hun beroep niet hebben kunnen uitoefenen en tegelijkertijd buiten de TVL zijn gehouden. “Deze veegregeling moet op eenvoudige wijze en met de grootste spoed worden uitgevoerd door de RVO, zodat de getroffen zelfstandigen direct weer kunnen opstarten met hun onderneming”, aldus Alfrink.

Bron
ZZP Nederland
Geplaatst op 25 februari 2021