ZZP Schilders nu voor laag Btw-tarief

De Schildersvakkrant

Voor de schilders (en stukadoors)-sector hebben de maatregelen die werden aangekondigd op Prinsjesdag een positief punt: Het lage Btw-tarief mag vanaf heden gerekend worden bij schilderwerkzaamheden aan elk huis, ouder dan twee jaar.

De maatregel gaat onmiddellijk in, en houdt in dat het lage Btw-tarief, dat schilders nu mochten rekenen over woningen die ouder zijn dan 15 jaar, ook mag worden gerekend voor woningen die maar twee jaar oud zijn. Dit betekent dat veel woningbezitters nu minder hoeven te betalen om hun huis op te laten knappen. Het is zeer waarschijnlijk dat dit de schildersbranche een dus in de rug zal geven.

Niet voor nieuwbouw
Minder goed nieuws was er voor de nieuwbouwschilders of -stukadoors. Voor hen geldt het lage BTW-tarief dus niet.

De regeling van het lage BTW-tarief op het plaatsen van dubbel glas zal voorlopig geen permanent karakter krijgen. Die maatregel geldt ter bestrijding van de economische crisis en om de isolatie van woningen te bevorderen, kent een budget: bij bereiken van dat bedrag houdt de regeling op.

Wel voor isolatiewerkzaamheden
De btw voor vloer-, dak- en muurisolatie van woningen wordt verlaagd van 19% naar 6%. Het gaat hier om isolatiewerkzaamheden die gericht zijn op energiebesparing in woningen die minimaal twee jaar in gebruik zijn. Materialen mogen niet meer dan 50% van de uitgaven bedragen om voor het verlaagde btw-tarief in aanmerking te komen. Ook glazenzetters hebben baat bij de btw-verlaging. Leeshier meer

Deel deze pagina: