ZZP in het Onderwijs

Vakgebieden

CRKBO

Wilt u als ZZP’er in het beroepsonderwijs aan de slag dan moet u rekening houden met de btw-vrijstelling. Om als ondernemer voor deze btw-vrijstelling in aanmerking te komen moet u ingeschreven staan bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Voor het inschrijven als ZZP’er bij het CRKBO dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen zoals o.a. juiste certificatie of diploma’s. Meer weten over deze voorwaarden en het inschrijven bij het CRKBO? Hier leest u meer.

Veranderingen vanaf 2014

Sinds 1 januari 2014 zijn er een aantal wijzigingen opgetreden en is het CRKBO gesplitst in 2 nieuwe registers namelijk het Docentenregister Beroepsonderwijs en het Instellingenregister Beroepsonderwijs:

Docentenregister Beroepsonderwijs

Staat u als docent in dit register ingeschreven, dan bent u vrijgesteld van btw voor al het beroepsonderwijs dat u aan onderwijsinstellingen verzorgt.

Instellingenregister Beroepsonderwijs

Staat u als natuurlijke persoon of onderwijsinstelling in dit register ingeschreven, dan is al het beroepsonderwijs dat u verzorgt, vrijgesteld van btw.

Stond u voor 1 januari 2014 al ingeschreven bij het CRKBO dan is het verstandig te controleren of u nog bij het juiste register staat ingeschreven. Bij verkeerde registratie loopt u het risico geen recht meer te hebben op de btw-vrijstelling voor het beroepsonderwijs. Bij vragen over uw inschrijving neem dan contact op met het CRKBO

Het CRKBO beantwoordt geen vragen over of u nu wel of niet btw bent vrijgesteld. Met deze vragen kunt u terecht bij de Belastingdienst.

Deel deze pagina: