Bescherming ZZP'ers door initiatiefwet acquisitiefraude

Nu.nl

Schade geraamd op 400 miljoen euro per jaar

Door het invoeren van een initiatiefwet die acquisitiefraudeurs strafbaar stelt, willen de VVD en SP voortaan zzp’ers en andere ondernemers beter beschermen.

Voorbeelden van acquisitiefraude zijn bijvoorbeeld spookfacturen of het aanbieden van advertentieruimte in niet bestaande gidsen. Naast het strafbaar stellen wil Den Haag de ZZP’ers ook meer bescherming bieden tegen deze oplichterij.

Aanpak
VVD en SP willen als eerst dat de ZZP’ers makkelijker af kunnen van overeenkomsten die op valse voorwendselen tot stand zijn gekomen. Daarnaast moet de organisatie achter de frauduleuze handelingen hard worden aangepakt met een forse straf. Op deze manier hopen de politici de geschatte jaarlijkse schade van 400 miljoen in het bedrijfsleven aan te pakken.

Stichting ZZP Nederland staat vierkant achter deze aanpak en hoopt dan ook dat dit wetsvoorstel snel door de Tweede Kamer komt. In eerdere berichten heeft Stichting ZZP Nederland vele malen haar zorgen over acquisitiefraude uitgesproken en aangedrongen om maatregelen.

Eerdere artikelen over acquisitiefraude:
|Acquisitiefraude ZZP  |

| VVD wil acquisitiefraude aanpakken |

Deel deze pagina: