Nieuws

Doorstart voor succesvolle podcastserie Droomstart, voor startende ondernemers

Droomstart kandidaten

Ruim honderd aanmeldingen, tien geselecteerde startende ondernemers en acht die te horen zijn in de populaire podcastserie Droomstart. Vanaf 6 december is de eerste aflevering van het tweede seizoen te beluisteren.

Eerder dit jaar lanceerden De Ondernemer en As We Speak Podcasts Droomstart, waarin ondernemers in spé hun bedrijfsidee pitchten. Na het succes van die eerste serie - met podcasts, video's en artikelen - kwam vanuit online bezoekers al snel de vraag om een tweede Droomstart, maar dan voor startende ondernemers. Die handschoen is opgepakt, resulteerde vervolgens in ruim honderd aanmeldingen en een reeks nieuwe afleveringen.

Pitchwedstrijd
Een vakjury met topondernemer Barry van Ruiven (Seabass), businesscoach/auteur Kelly Weekers, André Dolsma (Qredits) en voorzitter Gerard van den Broek (De Ondernemer) beoordeelde alle inzendingen en bracht de ruim honderd aanmeldingen terug tot een selectie terug tot tien. Daarvan zijn er, na een live pitch voor de vakjury, acht te horen in de podcasts. Daarvan blijven er uiteindelijk twee over die in januari hun letterlijke finale-pitch doen. Intussen gaan zij aan de slag met de adviezen en ook opdrachten van de vakjury, en wordt de expertise en het netwerk van De Ondernemer en DPG Media ingezet de startende ondernemers daarbij te helpen. Ook is er voor hen een tweedaagse, professionele pitch-en presentatietraining, verzorgd door Dr. Pitch.

Mooie Prijzen
De Droomstarters maken kans op 15.000 euro aan mediawaarde op deondernemer.nl, halfjaar rijden in een Hyundai Ioniq 5, iPhone namens Mobiel.nl en boekhoudsoftware van Visma/Yuki. Droomstart wordt mede mogelijk gemaakt door Qredits.

Alle afleveringen zijn te beluisteren op droomstart.nl en de bekende podcastkanalen. De presentatie is in handen van Fabienne de Vries.

Bron
De Ondernemer
Geplaatst op 7 december 2022