Gemeente Amsterdam moet meer opdrachten aan zzp’ers gunnen

Zelfstandigen
ZZP Nederland
De woordvoerders en Maarten Post (r)
De woordvoerders en Maarten Post (r)

ZZP Nederland en ZZP Mokum organiseerden woensdag 7 maart het eerste zzp-verkiezingsdebat in Amsterdam. Woordvoerders van VVD, D66, Groen Links, PvdA en SP kregen 5 stellingen uit de zzp-verkiezingsagenda van Stichting ZZP Nederland voorgeschoteld door voorzitter Maarten Post.

ZZP’ers belangrijk voor leefbaarheid Amsterdamse wijken

Carolien de Heer van de PvdA noemde de kleine economie van zzp’ers het sociaal weefsel van de stad. Volgens Dorrit de Jong van Groen Links dragen zzp’ers bij aan de sociale samenhang en leefbaarheid van de buurt. Maarten Post, voorzitter Stichting ZZP Nederland riep de politici op om ruim baan te maken voor kleine ondernemers in wijken en buurten.

De knop moet om in Amsterdam

Robert Brand (SP) wil buurtondernemers meer kansen geven in gemeentelijke aanbestedingen. Ook Chris Popman van de VVD wil dat de gemeente meer zzp-vriendelijk gaat aanbesteden. Alle vijf partijen zien de Amsterdamse bureaucratie als een groot struikelblok voor kleine ondernemers. Door de ondernemers in het publiek werd de regelzucht van de Gemeente Amsterdam als gekmakend beschouwd. Daar moeten gemeentebestuurders als eerste iets aan doen: de knop moet om om dit te realiseren.

Ondernemersopleiding in Amsterdam

ZZP Mokum en ZZP Nederland willen meer aandacht voor ondernemersvaardigheden en informatie voor startende ondernemers. Dat moet succesvol ondernemen bevorderen en voorkomen, dat zelfstandigen het niet redden en een beroep moeten doen op de bijstand. Paul Guldemond van D66 vindt, dat je dit niet alleen op het bordje van het onderwijs moet schuiven. Er moet samenwerking worden georganiseerd tussen de gemeente, het onderwijs en ZZP Mokum om d

Deel deze pagina: