Nieuws

Gratis ontwikkeladvies voor zelfstandige ondernemers

Let op: inmiddels zijn alle vouchers vergeven. Je kunt je niet meer inschrijven.

Uit een onderzoek dat ZZP Nederland afgelopen zomer heeft gehouden, blijkt dat het merendeel van de respondenten (94,33%) aangeeft ondernemer te willen zijn, maar ook ondernemer te willen blijven. En, belangrijker nog, daar ook goede mogelijkheden voor te zien. De veerkracht van zelfstandigen laat zich dus ook hier weer zien.

Hoewel de meerderheid van de ondernemers dus aangeeft zelf op zoek te gaan naar nieuwe kansen, is er ook een substantiële groep die aangeeft daar hulp bij te kunnen gebruiken.

Stichting ZZP Nederland probeert je zoveel mogelijk op weg te helpen. Daarom hebben wij in de afgelopen periode meermalen bij het kabinet aangedrongen op het verlengen van de periode waarin de steunpakketten gelden. Maar ook om te zorgen dat de vouchers voor de NL Leert Door ontwikkeladviezen, die in de eerste periode binnen korte tijd waren vergeven, weer beschikbaar worden gesteld.

Wij zijn dan ook blij dat het ons is gelukt om deze vouchers beschikbaar gesteld te krijgen voor zelfstandige ondernemers.

Wat is de NL Leert Door regeling?

De afgelopen periode heeft duidelijk gemaakt dat veel ondernemers geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen, zich moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit en zich moeten voorbereiden op eventuele noodzakelijke veranderingen binnen de bedrijfsvoering.

Zelfstandigen en zzp’ers kunnen via ZZP Nederland en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) dankzij de subsidieregeling NL Leert Door gratis een ontwikkeltraject volgen. Vanaf 1 december 2020 zijn er 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar.

Bij aanmelding voor 1 december 2020 is je deelname gegarandeerd. Uiteraard zolang de voorraad strekt. Wacht dus niet langer en maak gebruik van deze regeling zolang er nog subsidiebudget is. Vraag een ontwikkeladvies aan en zet de eerste stap voor de toekomst van jouw bedrijf, ook na corona.

Voor ondernemers, maar ook dóór ondernemers

Uit het eerder genoemde onderzoek bleek ook dat er grote behoefte is om te klankborden met business- of budgetcoaches die zelf ook ondernemer zijn. In dat kader kunnen we ook melden dat we de mogelijkheid bieden aan ervaren coaches, die in staat zijn om uitvoering te geven aan het ontwikkeladvies door de ondernemers te begeleiden, zich aan te melden voor een opdracht. Wanneer je dus op zoek bent naar een opdracht, meld je dan aan als coach via onderstaande button.

Bron
Stichting ZZP Nederland
Geplaatst op 19 november 2020