Overheid opent LinkedIn discussiegroep voor zzp’ers en mkb’ers

Zelfstandigen
Rijksoverheid.nl

Het ministerie van Financiën maakt voor het eerst gebruik van een LinkedIn-groep om individuele zzp’ers en mkb’ers te vragen naar hun mening over de financiële dienstverlening. De consultatie hierover is recent aangekondigd door de minister van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer en op internetconsultatie.nl.

Het belangrijkste doel van de consultatie en LinkedIn-groep is om informatie te verzamelen over de effectiviteit en gewenste mate van bescherming van kleinzakelijke klanten bij financiële dienstverlening.

Waar de bescherming van consumenten in de Wet op het financieel toezicht (Wft) consequent geldt voor alle financiële producten en diensten, verschilt de bescherming van kleinzakelijke klanten (zoals zzp-ers en mkb-ers) sterk per financieel product en type klant. Kleinzakelijke klanten worden hierdoor onafhankelijk van hun specifieke kennis en deskundigheid per producttype verschillend beschermd.

 

LinkedIn volgen

Individuele zzp'ers en mkb'ers worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de LinkedIngroepen te reageren op de stellingvragen. De looptijd van de groep is tenminste tot en met oktober 2016.

Noot: Stichting ZZP Nederland heeft al langer een eigen LinkedIngroep waarin ondernemerszaken worden besproken. Naar de LinkedInpagina van Stichting ZZP Nederland

Deel deze pagina: