Stichting ZZP Nederland en EVO houden ZZP chauffeursbijeenkomst

De vraag naar flexibele arbeidskrachten groeit en daarbij wordt steeds vaker gebruik gemaakt van zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers). Er zijn echter grote verschillen tussen de inzet van eigen werknemers of het laten verrichten van arbeid door ZZP’ers. Stichting ZZP Nederland en EVO ontvangen hierover dan ook veel vragen. Vragen over juridische verhoudingen of praktische zaken, maar vooral over welke wettelijke regels er gelden voor de inzet van ZZP’ers in het vervoer.

Om alle onduidelijkheden weg te nemen organiseert Stichting ZZP Nederland in samenwerking met EVO op 30 november een informatiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst zal Johan Marrink van de Stichting ook een van sprekers zijn. De informatiebijeenkomst geeft u inzicht in de nabije toekomst, waarin flexibiliteit in het werk een steeds belangrijkere rol zal spelen. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 30 november in Zoetermeer.

Programma
De volgende onderwerpen komen tijdens de bijeenkomst aan bod:

1. Verschillen tussen de wettelijke regels die gelden voor ZZP’ers, in verhouding tot die voor eigen werknemers. Hierbij wordt vanzelfsprekend ingegaan op de aansprakelijkheid.
2. De uitzonderingen die van toepassing zijn op ZZP’ers die vervoersactiviteiten verrichten. Denk hierbij aan de tachograafplicht, de rittenregistratie en de verschillen die er zijn tussen eigen vervoer en beroepsgoederenvervoer.
3. Uitleg van de meest praktische aspecten als de VAR-Verklaring en verzekeringen.
4. Knelpunten en meest actuele onderwerpen rondom ZZP'ers.

Doelgroep
Deze bijeenkomst is bedoeld voor zowel werkgevers als ZZP’ers.

Heeft u vragen?
Indien u specifieke vragen heeft, kunt u deze tot maandag 28 november mailen naar rechtsbijstand@evo.nl, onder vermelding van ‘Voorlichtingsbijeenkomst ZZP', uw naam en uw bedrijf. Deze vragen worden tijdens de bijeenkomst besproken. Uiteraard worden de persoonsgegevens geanonimiseerd.

Meer informatie
Neem contact op met het evenementenbureau van EVO. Telefonisch te bereiken op 079 - 3467 346.

Wie: Stichting ZZP Nederland en EVO
Wat: Voorlichtingsbijeenkomst ZZP 'Zelfstandig zonder (juridische) problemen'
Waar: Signaalrood 60, 2718 SG, Zoetermeer
Wanneer: 30 november 2011 van 13:00 -16:30 uur.

Deel deze pagina: