Nieuws

Stichting ZZP Nederland start DBA Actieplatform

Onderzoek

Meer dan 10 % zelfstandigen nu al zonder opdrachten

Uit recente achterbanraadpleging van ZZP Nederland blijkt, dat een derde van de zelfstandigen last heeft van de uitvoering van de DBA, doordat opdrachtgevers kopschuw zijn geworden en niet meer in zee willen met zelfstandigen.  Meer dan 10 % zit op dit moment al zonder opdrachten en zonder inkomen.

Overheid belemmert ondernemers

De uitvoering van de DBA, bedoeld om schijnconstructies tegen te gaan, werkt averechts, doordat nu juist de echte ondernemers worden beperkt. Stichting ZZP Nederland stelt vast, dat dit kabinet ogenschijnlijk het ondernemerschap wil stimuleren, maar dat de overheid nu in werkelijkheid het ondernemerschap van zelfstandigen aan banden legt en zelfs dwarsboomt. Volgens voorzitter Maarten Post zal de staatssecretaris er niet in slagen om op korte termijn de knelpunten op te lossen, terwijl nu al veel zelfstandigen rechtstreeks in hun broodwinning worden bedreigd.

DBA Actieplatform

Nu blijkt, dat de politiek alle urgentie mist en al discussiërend achterover leunt, is het tijd om zelf in actie te komen. Het DBA Actieplatform staat open voor alle zelfstandigen met informatie, opinie en vooral de oproep om de petitie te ondertekenen, die over enkele weken zal worden aangeboden aan de Tweede Kamer.

Bron
Stichting ZZP Nederland
Geplaatst op 28 oktober 2016