Nieuws

ZZP Nederland helpt zelfstandige ondernemers bij aanvraag voor Corona Steunpakket Ondernemers

Veel ondernemers worden getroffen door de noodzakelijke maatregelen als gevolg van de Corona uitbraak. Om deze economische schade te compenseren is het Kabinet met een steunpakket voor ondernemers gekomen, dat zich richt op inkomens- en liquiditeitsondersteuning. Dit steunpakket valt uiteen in meerdere maatregelen, die in complexiteit variëren. ZZP Nederland gaat ondernemers die het niet lukt om zelfstandig de aanvraag te doen helpen.

Hiervoor heeft ZZP Nederland de hulp ingeroepen van enkele collectief aangesloten organisaties; de coöperatie van Kubus administratie- en advieskantoren, de Vereniging van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners (NVVBS) en de Vereniging van Salarisadministrateurs (VNSa). Hierdoor is voldoende kennis, maar vooral capaciteit, in huis om zzp’ers te kunnen helpen. Alle informatie is ook op de website te vinden.

Met dit initiatief hoopt ZZP Nederland de aanvraagprocedure voor de zelfstandig ondernemer te vergemakkelijken en tegelijkertijd te bespoedigen zodat de ondernemer in deze voor hem onzekere periode zo snel mogelijk kan profiteren van het steunpakket.

Hoewel de dienstverlening van de helpdesk van ZZP Nederland normaal gesproken alleen voor abonnees is, stelt ZZP Nederland deze dienst, als het gaat om eenvoudig te beantwoorden vragen toch open voor alle zzp’ers. Bezoek de website van ZZP Nederland voor alle informatie.

Corona-dossier

Het kabinet heeft verschillende regelingen getroffen voor zzp'ers tijdens de coronacrisis. Daarom hebben we een speciaal dossier geopend, waarin je alles vindt over de bijstand, uitkering en andere maatregelen voor zelfstandigen. 

Bron
stichting ZZP Nederland
Geplaatst op 26 maart 2020