ZZP'ers laten belastingteruggave door middeling liggen

Belastingvoordeel.nl

ZZP'ers betalen vaak teveel belasting door onwetendheid

Door het niet toepassen van een vrij onbekende, maar helaas ook tijdrovende, middelingregeling laten veel zzp’ers belastinggeld liggen.

Wat is de middelingregeling?
Vooral ondernemers verdienen niet elk jaar hetzelfde inkomen. Er zitten soms vette en soms magere jaren bij. Het progressieve belastingstelsel in Nederland maakt dat je bij veel winst veel belasting moet betalen. Door nu het inkomen gelijk te verdelen ‘te middelen’ over een periode van 3 jaar, kan een ondernemer de pieken in zijn verdiensten verlagen, waardoor er minder belasting betaald hoeft te worden. Is het verschil hoger dan 545, dan krijgt de zzp’er het teveel betaalde bedrag terug.

Afhankelijk van de verdiensten kan dit voor veel ondernemers enkele honderden tot duizenden euro’s opleveren.Het is toch zonde dat er zoveel geld wordt misgelopen doordat de middelingregeling niet bij iedereen bekend is. Daarnaast is het ook een tijdrovende klus waar veel ondernemers niet op zitten te wachten. Gelukkig zijn er voldoende financieel specialisten die de middelingregeling voor zzp’ers toe kunnen passen, waarbij er nog voldoende overblijft voor de zzp’ers om te besparen.

| Middelingsregeling |

Deel deze pagina: