Verzekering

CAR en Montage

blokken bouwen car construction allrisk
Verzekerd tegen de meeste risico's in de bouw
Alle projecten in één keer verzekerd
Dagelijks opzegbaar

CAR-verzekering voor zzp'ers

Met de CAR-verzekering (construction allrisk-verzekering) ben je als aannemer of als zelfstandige in de bouw verzekerd voor schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing. Zowel schade aan het werk door bijvoorbeeld brand of storm zijn verzekerd, maar ook schade door fouten in de uitvoering

Met de CAR-verzekering is alle materiële schade die op de bouwplaats ontstaat verzekerd, of het nu komt door bouw-, montage- of installatiewerkzaamheden.  De CAR is een aanvullende verzekering bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).

Hulp of advies nodig van onze adviseurs?

Heb je een vraag, zijn er onduidelijkheden of heb je behoefte aan advies? Bel of mail vrijblijvend met onze adviseurs voor meer informatie.
050-7001950 Stuur ons een e-mail
Contact met verzekeringsadviseur

Wat dekt een CAR-verzekering?

In tegenstelling tot een AVB dekt een CAR-verzekering ook de bouwschade die je bij jezelf, je eigen bouwmaterialen of aan spullen van je opdrachtgever veroorzaakt.

De CAR-verzekering dekt schade en beschadiging:

 • aan eigendommen van je opdrachtgever
 • aan steigers, gereedschappen en keten
 • aan het object dat je bouwt, inclusief bouwmaterialen
 • door verbouwwerkzaamheden aan een bestaande gebouw
 • van het bouwwerk tijdens de onderhoudstermijn
 • van materialen die niet door jou geleverd zijn.

Is een CAR-verzekering verplicht?

Nee, de CAR-verzekering is niet verplicht. Het is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat kost een CAR-verzekering?

ZZP Nederland heeft met een verzekeraar een collectieve afspraak kunnen maken waardoor de premie zeer betaalbaar is. Naast de CAR-verzekering biedt ZZP Nederland ook alle andere verzekeringen die je nodig kan hebben voor de uitoefening van jouw beroep.

De collectieve CAR-verzekering voor zzp’ers bestaat standaard uit vier tot vijf rubrieken:

 • Rubriek 1: dekking op het project zelf, maximaal € 50.000,- per schade
 • Rubriek 2: dekking bestaande eigendommen opdrachtgever, maximaal € 50.000,- per schade
 • Rubriek 3: dekking op hulpmateriaal, maximaal € 10.000,- per schade
 • Rubriek 4: dekking op eigendommen van directie/personeel, maximaal € 10.000,- per schade
 • Rubriek 5 (optioneel): dekking op schade tijdens transport, maximaal € 10.000,- per schade (meerprijs € 3 a 4,- per maand)

Het eigen risico is €250,- per gebeurtenis. Voor diefstal/vandalisme tijdens het onderhoudstermijn geldt een eigen risico van €1000,-. Voor schade op een werkplaats in België en Duitsland geldt een eigen risico van € 2.500, - per schade.

Voor welke beroepen is de CAR-verzekering?

Ben je (hoofd)aannemer, onderaannemer, dakdekker, constructeur, opdrachtgever, architect of heb je een klussen- of timmerbedrijf? Dan kan de CAR-verzekering je een hoop financieel leed besparen. Met de CAR-verzekering ben je goed verzekerd tegen schade aan nieuwbouw of bestaande bouw, die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing. Doe je installatiewerk? Dan is schade door verlies of beschadiging van zaken die je hebt gemonteerd meeverzekerd. Ook als je die zaken zelf hebt geleverd.

Voor welke beroepen is de Montage-verzekering?

Ben je (installateur in): Airco installateur Burgerlijke en Utiliteitsbouw, CV’s, Gasfitter, Gevel en dakbeplating, alarmsystemen/monteren en demonteren Burgerlijke en Utiliteitsbouw, keukens, loodgieter. Sanitair, sprinklerinstallaties, systeemplafonds, zonwering? Dan kan een Montage-verzekering je een hoop financieel leed besparen. De Montageverzekering vergoedt de schade aan het werk zelf. Deze schade kan bestaan uit: materiële schade, verlies, diefstal of vernietiging door bijvoorbeeld brand. Dit betekent dat alle op het bouwterrein aanwezige- en voor de montage bestemde materialen, constructies, onderdelen en hulpwerken onder de dekking vallen. Met een Montageverzekering is ook dekking voor beschadiging van materialen die niet door jou geleverd zijn.

Direct premie berekenen 

Hulp of advies nodig van onze adviseurs?

Heb je een vraag, zijn er onduidelijkheden of heb je behoefte aan advies? Bel of mail vrijblijvend met onze adviseurs voor meer informatie.
050-7001950 Stuur ons een e-mail
Contact met verzekeringsadviseur

Verzekeringskaarten en dienstenwijzer

Klik op onderstaande button voor alle verzekeringskaarten en onze dienstenwijzer. In de verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat de verzekering inhoudt, voor wie de verzekering bedoeld is en wat de verzekering wel en niet dekt. 

Verzekeringskaarten en dienstenwijzer

Op deze pagina