Verzekering

Ziekte en Arbeidsongeschiktheid ZZP

aov arbeidsongeschikt dossier
€ 100,- korting op adviestraject voor Plus en Premium leden
Aanzienlijke premiekortingen bij diverse verzekeraars
Speciaal voor aangeslotenen ZZP Nederland

Arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) voor zzp'ers

Als zzp’er of ondernemer sluit je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af voor het geval je door een ongeval of ziekte niet kan werken. Zeker bij langdurige arbeidsongeschiktheid is dit inkomensrisico vaak enorm. Bij blijvende arbeidsongeschiktheid moet immers de periode tot AOW datum overbrugd worden, dit risico kan oplopen tot honderdduizenden euro's.

ZZP Nederland Verzekeringen heeft voor haar achterban bij diverse verzekeraars zeer aantrekkelijke kortingen geregeld voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, en hiermee de betaalbaarheid verbeterd. 

Direct online afsluiten

Via onderstaande links kun je een premie berekenen en de arbeidsongeschiktheids­­verzekering direct online (execution only)  afsluiten bij a.s.r. of Movir. Je krijgt geen advies en betaalt alleen afsluitkosten. 

Direct afsluiten (a.s.r)             Direct afsluiten (Movir)

Berekenen/advies

Via onderstaande link kan je een vrijblijvende premievergelijking maken tussen meerdere verzekeraars, met vaak interessante collectiviteitskortingen. Onze adviseurs adviseren je over de beste keuze. 

Berekenen en/of advies aanvragen

Hulp nodig?
Onze ervaren en professionele adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.
050-7001952 Stuur ons een e-mail

Kosten van een AOV

De kosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering bestaan uit een aantal onderdelen. Een vast component waar je altijd mee te maken krijgt is de premie die je de verzekeraar betaalt en kosten voor het beheer en onderhoud van jouw polis. Daarnaast betaal je kosten afhankelijk van of je de verzekering zelf afsluit (afsluitkosten) of via een adviseur (advieskosten). 

ZZP Nederland Verzekeringen vindt dat de AOV toegankelijk moet zijn voor elke ondernemer. Daarom zijn de kosten die je aan ZZP Nederland Verzekeringen betaalt heel erg voordelig. Gemiddeld betaal je tussen de € 500 en € 1.250 voor AOV advies. ZZP Nederland leden betalen slechts € 399. Plus en Premium leden betalen zelfs maar € 299. Wil je de verzekering zelf afsluiten (execution only) dan betaal je hier eenmalig € 149 afsluitkosten voor. 

AOV premie aftrekbaar!

Wat belangrijk is om te realiseren is dat de premie je betaalt voor een AOV aftrekbaar is. Je kunt deze dus aftrekken in box 1 bij de inkomstenbelasting waardoor je netto een stuk minder betaalt dan het bruto bedrag. Het is goed om hier rekening mee te houden als je een berekening maakt. De uiteindelijke premie valt dus lager uit.

Let op: mocht je een uitkering gaan krijgen dan is deze wél belast. Dit is eigenlijk ook niet gek want het is een vervanging voor jouw inkomen waar je normaliter ook belasting over betaalt. 

Collectiviteitskorting via ZZP Nederland Verzekeringen

ZZP Nederland Verzekeringen heeft bij diverse verzekeraars korting bedongen. Je bespaart dus niet alleen op de afsluit of advieskosten maar ook op de premie! Gezien de looptijd van de verzekering kan dit oplopen tot behoorlijke bedragen. 

Is een arbeidsongeschiktheids­verzekering duur?

Ondanks dat ZZP Nederland voor haar achterban bij diverse verzekeraars zeer aantrekkelijke kortingen heeft weten te bedingen voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV), denken nog steeds veel mensen dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering heel duur is. Via onze tool premieberekening kun je eenvoudig een indicatie krijgen hoeveel deze premie in jouw situatie is. Vaak is de premie lager dan verwacht.

Daarnaast zijn er steeds meer oplossingen dan alleen de oplossing van een volwaardige AOV tot eindleeftijd. Er zijn bijvoorbeeld verzekeringen mogelijk met een beperkte uitkeringsduur of een langere eigen risicoperiode. Wie ziek wordt, kan dan bijvoorbeeld twee of vijf jaar terugvallen op een uitkering. Omdat de uitkeringsduur beperkter is en dus niet tot aan de pensioenleeftijd hoeft te worden uitgekeerd, zijn dit soort oplossingen een stuk betaalbaarder. Hierbij dient goed gekeken te worden naar een eventueel partnerinkomen, financiële reserves en de risico’s van een beperktere dekking. Maar ZZP Nederland Verzekeringen kan je adviseren over polissen van diverse maatschappijen met veelal een collectieve korting voor de leden. 

Heb je een zwaar beroep of medisch verleden?

Heb je een zwaar beroep en is een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur voor jou? Dan is wellicht de langer mee AOV een optie voor jou.

Als je een medisch verleden hebt dan kan het moeilijk zijn je te verzekeren. Er zijn dan 2 alternatieven. Namelijk jezelf vrijwillig verzekeren via het UWV (moet binnen 13 weken nadat je uit loondienst bent getreden) of je aanmelden bij de vangnetverzekering. 

Meer informatie over langer mee AOV

Meer informatie over vrijwillig verzekeren via het UWV

Meer informatie over de vangnetverzekering

Waar ben je voor verzekerd?

Verzekeraars onderscheiden diverse vormen van dekking. Je kunt je namelijk verzekeren voor verschillende soorten arbeid en ook waarvoor je verzekerd bent. Logischerwijs geldt: hoe beter de dekking hoe hoger de premie. 

Wanneer keert de verzekering uit?

Je kunt je verzekeren voor verschillende soorten van arbeidsongeschiktheid. In het beste geval verzeker je jezelf voor beroepsarbeidsongeschiktheid. Dat wil namelijk zeggen dat de verzekering uitkeert wanneer je jouw huidige beroep niet meer kunt uitvoeren door ziekte of een ongeval. Daarnaast kun je je ook verzekeren voor 'passend arbeid'. Nu kijkt de verzekeraar naar jouw achtergrond (zoals opleiding en werkervaring) en kijkt dan of je een passend beroep nog zou kunnen uitvoeren en hoeveel je hiermee nog zou kunnen verdienen. De laagste dekkingsvariant betreft 'gangbare arbeid'. Nu kijkt de verzekeraar simpelweg naar wat voor arbeid je nog kan uitvoeren en hoeveel je hiermee kunt verdienen en trekt dit van je uitkering af. Het kan hier dus gebeuren dat er wordt gekeken naar je 'verdiencapaciteit' als kassamedewerker. Deze laatste dekkingsvorm wordt eigenlijk sterk afgeraden door onze adviseurs. 

Soorten dekking

Je kunt verschillende ongevallen dan wel ziektes verzekeren. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij. 

Dekking bij ongevallen

Een polis met alleen dekking bij ongevallen is eigenlijk geen arbeidsongeschiktheidsverzekering maar een ongevallenverzekering. Deze verzekering keert vaak een standaard eenmalig bedrag uit afhankelijk van het letsel dat er is ontstaan. Hoewel een dergelijke verzekering in specifieke gevallen handig kan zijn (bijv. bij je hypotheek zodat je deze kunt aflossen in geval van overlijden of ernstig letsel), is dit geen alternatief voor een AOV. 

Dekking bij ongevallen en ernstige ziekten

Dit is een budgetpolis op basis van ongevallen met een aanvulling voor ernstige ziekten. Gedekte ernstige ziekten hebben vrijwel altijd een tragische afloop. Hierdoor is voor de verzekeraar de kans dat men lang moet uitkeren een stuk kleiner. Kanker, hart- en vaatziekten, nieraandoeningen, beroertes, longaandoeningen zijn ziekten die meestal in deze dekking vallen. Per verzekeraar kan dit verschillen, maar er is altijd sprake van een beperkte dekking. Men noemt dit ook wel een calamiteitenverzekering.

Complete dekking exclusief psychische aandoeningen

Dit betreft een allround dekking, maar met uitsluiting van psychische ziekten zoals burn-out etc. Een zeer complete dekking waarin psychische aandoeningen niet zijn verzekerd. Veel ondernemers onderschatten het risico van psychische klachten. Mensen met een burn-out kunnen zo maar 2 jaar uitvallen. Het is dan ook raadzaam om goed te stil te staan bij dit risico. Niet alleen mensen met een beroep waarbij zij veel stress ervaren kunnen hier mee te maken krijgen namelijk. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van een scheiding, overlijden of ander impactvolle gebeurtenis. 

Complete dekking inclusief psychische aandoeningen

Dit is de meest complete dekking, logischerwijs ook de duurste variant. Ook psychische aandoeningen zijn hierbij medeverzekerd. Let wel even op de term “medisch niet objectiveerbare ziekten”. Dit betekent dat de ziekte waaraan je lijdt medisch aantoonbaar moet zijn volgens een geclassificeerd systeem. Aandoeningen zoals chronische vermoeidheid etc. zijn moeilijk aantoonbaar.

Meer informatie of persoonlijk advies

De AOV is een complex product met veel mogelijkheden en opties. We snappen daarom goed dat je vragen hebt. Onze ervaren adviseurs staan je dan ook graag te woord. Uiteraard geheel vrijblijvend. Pas als je een adviestraject wenst in te gaan worden er kosten in rekening gebracht, altijd eerst in overleg met jou. 

Hulp nodig?
Onze ervaren en professionele adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.
050-7001952 Stuur ons een e-mail

Verzekeringskaarten

Met een verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is.

Verzekeringskaarten

Op deze pagina