Verzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

aov arbeidsongeschikt dossier
Aanzienlijke premiekortingen bij diverse verzekeraars
€ 100,- korting op adviestraject voor Plus en Premium leden
Lage advies en afsluitkosten!

Als zzp’er of ondernemer sluit je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af voor het geval je door een ongeval of ziekte niet kan werken. Deze verzekering geeft jou maandelijks een uitkering wanneer je door een ongeval of ziekte niet kunt werken.

Bij ZZP Nederland Verzekeringen stel je zelf jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering samen. Sluit eenvoudig zelf online jouw AOV af of laat je adviseren door onze AOV-experts! 

Zelf online afsluiten

Via onderstaande link kun je een premie berekenen en direct zelf online (execution only) een AOV afsluiten bij a.s.r. of Movir. Je krijgt geen advies en betaalt alleen afsluitkosten. 

Zelf een AOV afsluiten

AOV advies aanvragen

Via onderstaande link kan je een vrijblijvende premievergelijking maken tussen meerdere verzekeraars. Onze adviseurs adviseren je vervolgens over de beste keuze. 

AOV afsluiten met adviseur

Hulp nodig?

Onze ervaren en professionele adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.
050-7001952 finadvies@zzp-nederland.nl
Contact met administratie

Wat zijn de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De kosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering bestaan uit een aantal onderdelen. Een vast component waar je altijd mee te maken krijgt is de premie die je de verzekeraar betaalt en kosten voor het beheer en onderhoud van jouw polis. Daarnaast betaal je kosten afhankelijk van of je de verzekering zelf afsluit (afsluitkosten) of via een adviseur (advieskosten). 

ZZP Nederland Verzekeringen vindt dat de AOV toegankelijk moet zijn voor elke ondernemer. Daarom zijn de kosten die je aan ZZP Nederland Verzekeringen betaalt heel erg voordelig. Gemiddeld betaal je tussen de € 500 en € 1.250 voor AOV advies. ZZP Nederland leden betalen slechts € 399 en service abonnement van € 20,- per maand. Plus en Premium leden betalen zelfs maar € 299 en service abonnement van € 20,- per maand. Wil je de verzekering zelf afsluiten (execution only) dan betaal je hier eenmalig € 149 afsluitkosten voor en beheerskosten van € 10,- per maand.

Om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten bij ZZP Nederland Verzekeringen is het van belang dat je lid bent van ZZP Nederland. Ben je dit nog niet? Sluit je dan hier aan voor slechts € 22,50 per jaar!

Jouw AOV premie is aftrekbaar

Wat belangrijk is om te realiseren is dat de premie je betaalt voor een AOV aftrekbaar is. Je kunt deze dus aftrekken in box 1 bij de inkomstenbelasting waardoor je netto een stuk minder betaalt dan het bruto bedrag. Het is goed om hier rekening mee te houden als je een berekening maakt. De uiteindelijke premie valt dus lager uit.

Let op: mocht je een uitkering gaan krijgen dan is deze wél belast. Dit is eigenlijk ook niet gek want het is een vervanging voor jouw inkomen waar je normaliter ook belasting over betaalt. 

Korting via ZZP Nederland Verzekeringen!

ZZP Nederland Verzekeringen heeft bij diverse verzekeraars korting bedongen. Je bespaart dus niet alleen op de afsluit of advieskosten maar ook op de premie! Gezien de looptijd van de verzekering kan dit oplopen tot behoorlijke bedragen. Om een AOV af te kunnen sluiten bij ZZP Nederland Verzekeringen dien je lid te zijn van ZZP Nederland. Ben je dat nog niet? Sluit je dan vandaag nog aan! 

Aansluiten

AOV aanvragen bij een zwaar beroep of medisch verleden?

Heb je een zwaar beroep en is een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur voor jou? Dan is wellicht De Langer mee AOV een optie voor jou.

Meer over Langer mee AOV

Als je een medisch verleden hebt dan kan het moeilijk zijn je te verzekeren. Er zijn dan twee alternatieven. Namelijk jezelf vrijwillig verzekeren via het UWV (moet binnen 13 weken nadat je uit loondienst bent getreden) of je aanmelden bij de vangnetverzekering. 

Meer informatie over vrijwillig verzekeren via het UWV

Meer informatie over de vangnetverzekering

Waar ben je voor verzekerd met een AOV?

Verzekeraars onderscheiden diverse vormen van dekking. Je kunt je namelijk verzekeren voor verschillende soorten arbeid en ook waarvoor je verzekerd bent. Logischerwijs geldt: hoe beter de dekking hoe hoger de premie. 

Wanneer keert de verzekering uit?

Je kunt je verzekeren voor verschillende soorten van arbeidsongeschiktheid. In het beste geval verzeker je jezelf voor beroepsarbeidsongeschiktheid. Dat wil namelijk zeggen dat de verzekering uitkeert wanneer je jouw huidige beroep niet meer kunt uitvoeren door ziekte of een ongeval. Daarnaast kun je je ook verzekeren voor 'passend arbeid'. Nu kijkt de verzekeraar naar jouw achtergrond (zoals opleiding en werkervaring) en kijkt dan of je een passend beroep nog zou kunnen uitvoeren en hoeveel je hiermee nog zou kunnen verdienen. De laagste dekkingsvariant betreft 'gangbare arbeid'. Nu kijkt de verzekeraar simpelweg naar wat voor arbeid je nog kan uitvoeren en hoeveel je hiermee kunt verdienen en trekt dit van je uitkering af. Het kan hier dus gebeuren dat er wordt gekeken naar je 'verdiencapaciteit' als kassamedewerker. Deze laatste dekkingsvorm wordt eigenlijk sterk afgeraden door onze adviseurs. ZZP Nederland biedt uitsluitend AOV's aan op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid. 

Soorten dekking

Je kunt verschillende ongevallen dan wel ziektes verzekeren. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.  

Een polis met alleen dekking bij ongevallen is eigenlijk geen arbeidsongeschiktheidsverzekering maar een ongevallenverzekering. Deze verzekering keert vaak een standaard eenmalig bedrag uit afhankelijk van het letsel dat er is ontstaan. Hoewel een dergelijke verzekering in specifieke gevallen handig kan zijn (bijv. bij je hypotheek zodat je deze kunt aflossen in geval van overlijden of ernstig letsel), is dit geen alternatief voor een AOV.  

Dit is een budgetpolis op basis van ongevallen met een aanvulling voor ernstige ziekten. Gedekte ernstige ziekten hebben vrijwel altijd een tragische afloop. Hierdoor is voor de verzekeraar de kans dat men lang moet uitkeren een stuk kleiner. Kanker, hart- en vaatziekten, nieraandoeningen, beroertes, longaandoeningen zijn ziekten die meestal in deze dekking vallen. Per verzekeraar kan dit verschillen, maar er is altijd sprake van een beperkte dekking. Men noemt dit ook wel een calamiteitenverzekering. 

Dit betreft een allround dekking, maar met uitsluiting van psychische ziekten zoals burn-out etc. Een zeer complete dekking waarin psychische aandoeningen niet zijn verzekerd. Veel ondernemers onderschatten het risico van psychische klachten. Mensen met een burn-out kunnen zo maar 2 jaar uitvallen. Het is dan ook raadzaam om goed te stil te staan bij dit risico. Niet alleen mensen met een beroep waarbij zij veel stress ervaren kunnen hier mee te maken krijgen namelijk. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van een scheiding, overlijden of ander impactvolle gebeurtenis.  

Dit is de meest complete dekking, logischerwijs ook de duurste variant. Ook psychische aandoeningen zijn hierbij medeverzekerd. Let wel even op de term “medisch niet objectiveerbare ziekten”. Dit betekent dat de ziekte waaraan je lijdt medisch aantoonbaar moet zijn volgens een geclassificeerd systeem. Aandoeningen zoals chronische vermoeidheid etc. zijn moeilijk aantoonbaar. 

Meer informatie of persoonlijk advies?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is een complex product met veel mogelijkheden en opties. We snappen daarom goed dat je vragen hebt. Stel ze gerust! Onze ervaren adviseurs staan je graag te woord. Uiteraard geheel vrijblijvend. Pas als je een adviestraject wenst in te gaan worden er kosten in rekening gebracht, altijd eerst in overleg met jou. 

Hulp nodig?

Onze ervaren en professionele adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.
050-7001952 finadvies@zzp-nederland.nl
Contact met administratie

Verzekeringskaarten

Met een verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is.

Verzekeringskaarten

Op deze pagina