Verzekering

(Bestel)auto

Auto
Premie vergelijken voor bestelauto en personenauto
Aanvullende dekkingen zoals pechhulp en inzittendenverzekering
Onafhankelijk advies via ZZP Nederland

Zakelijke autoverzekering voor zzp’ers

Als zzp’er je auto zakelijk verzekeren is niet heel veel anders als particulier. Verplicht is de WA-verzekering, maar je kan ook aanvullende dekkingen nemen om verzekerd te zijn tegen de risico’s die je zelf niet wilt lopen. Weet je al waar je tegen je wilt verzekeren kan je direct online de verzekering aanvragen. Voor advies over zakelijke autoverzekeringen neem je contact op met onze verzekeringsadviseurs.

Sluit tussen 1 juni en 1 september een a.s.r. Autoverzekering af via de vergelijkingsmodule op onze website en maak kans op een gratis slipcursus!* 

Waarom een gratis slipcursus?
🚗 Je leert hoe je een slippende auto onder controle houdt.
🌊 Je leert hoe je kan anticiperen op gladde wegen.
💡 Je verhoogt je verkeersveiligheid en zelfvertrouwen.

*Wie komt in aanmerking voor de slipcursus?
Ben jij nog niet ouder dan 29 jaar en sluit je in de periode van 1 juni tot 1 september 2024 een a.s.r. Autoverzekering af via de vergelijkingsmodule op de website van ZZP Nederland? Dan maak je kans op een voucher voor deze leerzame maar vooral leuke slipcursus. Voogd&Voogd, onze autoverzekeringspartner selecteert na afloop van de actieperiode puur willekeurig de klanten die een voucher krijgen. De cursus is bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad. De vouchers zijn 1 jaar geldig. Uiteraard houden we je op de hoogte van de verzending van deze vouchers.

Na het volgen van deze slipcursus ben je op alle onverwachte weersomstandigheden en lastige situaties voorbereid! En dat is wel zo veilig!
 

Hulp of advies nodig van onze adviseurs?

Heb je een vraag, zijn er onduidelijkheden of heb je behoefte aan advies? Bel of mail vrijblijvend met onze adviseurs voor meer informatie.
050-7001950 Stuur ons een e-mail
Contact met verzekeringsadviseur

Is een autoverzekering verplicht?

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) is iedereen die een motorvoertuig bezit, verplicht deze minimaal voor aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Indien je auto of bestelbus niet verzekerd is, ben je strafbaar voor het in bezit hebben van een onverzekerd voertuig.

Voordelen bedrijfsauto verzekeren

Verzeker je een bestaande auto voor zakelijk gebruik? Dan mag je de afschrijving en btw over de kosten die je maakt aftrekken van de belasting. Heb je een nieuwe auto? Dan heb je nog meer voordelen. Als zzp’er mag je de volgende zaken aftrekken van de belasting:

  • De aanschaf, afschrijving en andere autokosten, zoals de verzekering, reparatie en onderhoud, brandstof en parkeerkosten;
  • De btw over de aanschaf van je auto en over andere autokosten.

Als zzp’er met een eenmanszaak is het niet mogelijk om een auto op naam te zetten van je eenmanszaak. De auto staat dus altijd op je eigen naam. Wél kan je gebruik maken van de fiscale voordelen door de auto op de balans te zetten. Wanneer de auto boekhoudkundig op de zaak staat moet je de auto altijd zakelijk verzekeren. Dus óók als je de auto volledig privé gebruikt. Alleen als de auto op je eigen naam staat en deze volledig particulier gebruikt moet deze particulier verzekerd worden. 

Wat dekt een zakelijke autoverzekering?

De dekking van een zakelijke autoverzekering, dus de hoogte van de vergoedingen en de voorwaarden, is meestal hetzelfde als bij een particuliere autoverzekering.Je hebt drie verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA-verzekering (verplicht): geeft alleen dekking voor schade die je bij anderen aanricht met het verzekerde voertuig.
  • Beperkte cascoverzekering: schade die het gevolg is van brand, blikseminslag en explosie, diefstal, botsingen met dieren, natuurrampen, storm, ruitbreuk en schade die ontstaat doordat het voertuig getransporteerd wordt zijn in een WA-plus of WA-extra verzekering meestal gedekt.
  • Uitgebreide cascoverzekering (allrisk): schade aan anderen én schade aan je eigen auto door ruitbreuk, brand, diefstal, inbraak, of door het weer door een ander veroorzaakt of jezelf. De allriskverzekering dekt ook schade ontstaan door vandalisme.

Aanvullende dekkingen

Naast schade aan de auto zelf ((beperkt) casco), of schade die je zelf toebrengt aan andere (Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)), kun je vaak kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen.

Deze aanvullende dekking keert een vast bedrag uit bij blijvend letsel of overlijden. Deze aanvullende dekking wordt doorgaans niet zo veel meer aangeboden en wordt vaak vervangen door de uitgebreidere dekking van een SVI.

Deze aanvullende dekking geeft ook een uitkering bij letselschade of overlijden maar biedt daarnaast ook dekking voor inzittende hun bezittingen zoals bagage en kleding. Bij letsel wordt er gekeken naar de daadwerkelijke schade, zoals ziekenhuiskosten, inkomstenderving, eventuele kosten voor huishoudelijke hulp of uitvaartkosten etc. Er wordt dus niet een vast bedrag uitgekeerd zoals bij de Ongevallenverzekering. 

Een veel gesloten aanvullende dekking is de Rechtsbijstand Motorrijtuigen. Deze verzekering biedt rechtshulp wanneer je bijvoorbeeld schade wilt verhalen op iemand. Dit noemen ze ook wel ‘verhaalsbijstand’. Laatstgenoemde is een wat beperktere vorm van de Rechtsbijstand Motorrijtuigen. Een volledige dekking is uitgebreider en biedt bijvoorbeeld ook hulp als je juist je onschuld wilt bewijzen. 

De aanvullende dekking is soms overbodig, bijvoorbeeld als je al een algemene Rechtsbijstandsverzekering hebt inclusief motorrijtuigen dekking. Dan hoef je deze aanvullende dekking niet bij te sluiten bij je autoverzekering. Let wel op wat voor verzekering je hebt! Als je bijvoorbeeld alleen een particuliere rechtsbijstandsverzekering hebt (inclusief de motorrijtuigendekking) maar je auto staat op naam van je onderneming, dan zul je dus wel een aanvullende rechtsbijstandsdekking moeten bijsluiten op je zakelijke autoverzekering. Andersom geldt dit vanzelfsprekend ook. 
Heb je meerdere auto’s? Dan is het vaak voordeliger om een algemene rechtsbijstandsverzekering te sluiten met de module motorrijtuigen. Verder is het ook mogelijk om een zakelijke rechtsbijstandverzekering te sluiten inclusief particuliere dekking. Lees hier alles over rechtsbijstandsverzekeringen. 
 

De spullen in je auto zijn niet standaard meeverzekerd. Je kunt deze meeverzekeren op twee manieren. Via de hierboven genoemde Schadeverzekering Inzittende (SVI) of een Eigen Vervoersverzekering. De SVI biedt echter alleen dekking voor de spullen van inzittende, dus niet als er spullen in je (bestel)auto liggen terwijl het voertuig staat geparkeerd (tegen bijvoorbeeld diefstal). Als je bijvoorbeeld gereedschap wilt verzekeren dat in je bus ligt, dan kun je beter een Eigen Vervoersverzekering sluiten. 

Wat kost een autoverzekering?

De premie wordt samengesteld uit diverse factoren: leeftijd en woonplaats bestuurder, schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar en het gewicht en catalogusprijs van de auto. Daarnaast betaal je voor een zakelijke autoverzekering iets meer premie dan een particuliere autoverzekering. Dit komt omdat je meer risico loopt en meer kilometers maakt.

Hulp of advies nodig van onze adviseurs?

Heb je een vraag, zijn er onduidelijkheden of heb je behoefte aan advies? Bel of mail vrijblijvend met onze adviseurs voor meer informatie.
050-7001950 Stuur ons een e-mail
Contact met verzekeringsadviseur

Verzekeringskaarten en vergelijkingskaart

Klik op onderstaande button voor alle verzekeringskaarten en onze vergelijkingskaart. In de verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat de verzekering inhoudt, voor wie de verzekering bedoeld is en wat de verzekering wel en niet dekt. 

Verzekeringskaarten en vergelijkingskaart

Op deze pagina