Verzekering

(Bestel)auto

Auto
Premie vergelijken voor bestelauto en personenauto
Aanvullende dekkingen zoals pechhulp en inzittendenverzekering
Onafhankelijk advies via ZZP Nederland

Zakelijke autoverzekering voor zzp’ers

Een zzp’er kan twee verschillende autoverzekeringen afsluiten, een particuliere en/of zakelijke (bestel)autoverzekering. Naast je wettelijk verplichte WA-verzekering, is het verstandig om ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan een zakelijke autoverzekering zijn, dan staat je auto of bestelbus op naam van je bedrijf of een particuliere autoverzekering, wanneer je auto op je eigen naam staat geregistreerd. 

Hulp of advies nodig van onze adviseurs?

Heb je een vraag, zijn er onduidelijkheden of heb je behoefte aan advies? Bel of mail vrijblijvend met onze adviseurs voor meer informatie.
050-7001950 Stuur ons een e-mail
Contact met verzekeringsadviseur

Is een autoverzekering verplicht?

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) is iedereen die een motorvoertuig bezit, verplicht deze minimaal voor aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Indien je auto of bestelbus niet verzekerd is, ben je strafbaar voor het in bezit hebben van een onverzekerd voertuig.

Voordelen bedrijfsauto verzekeren

Verzeker je een bestaande auto voor zakelijk gebruik? Dan mag je de afschrijving en btw over de kosten die je maakt aftrekken van de belasting. Heb je een nieuwe auto? Dan heb je nog meer voordelen. Als zzp’er mag je de volgende zaken aftrekken van de belasting:

  • De aanschaf, afschrijving en andere autokosten, zoals de verzekering, reparatie en onderhoud, brandstof en parkeerkosten;
  • De btw over de aanschaf van je auto en over andere autokosten.

Wat dekt een zakelijke autoverzekering?

De dekking van een zakelijke autoverzekering, dus de hoogte van de vergoedingen en de voorwaarden, is meestal hetzelfde als bij een particuliere autoverzekering.Je hebt drie verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA-verzekering (verplicht): geeft alleen dekking voor schade die je bij anderen aanricht met het verzekerde voertuig.
  • Beperkte cascoverzekering: schade die het gevolg is van brand, blikseminslag en explosie, diefstal, botsingen met dieren, natuurrampen, storm, ruitbreuk en schade die ontstaat doordat het voertuig getransporteerd wordt zijn in een WA-plus of WA-extra verzekering meestal gedekt.
  • Uitgebreide cascoverzekering (allrisk): schade aan anderen én schade aan je eigen auto door ruitbreuk, brand, diefstal, inbraak, of door het weer door een ander veroorzaakt of jouzelf. De allriskverzekering dekt ook schade ontstaan door vandalisme

Wat kost een autoverzekering?

De premie wordt samengesteld uit diverse factoren: leeftijd en woonplaats bestuurder, schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar en het gewicht en catalogusprijs van de auto. Daarnaast betaal je voor een zakelijke autoverzekering iets meer premie dan een particuliere autoverzekering. Dit komt omdat je meer risico loopt en meer kilometers maakt.

Hulp of advies nodig van onze adviseurs?

Heb je een vraag, zijn er onduidelijkheden of heb je behoefte aan advies? Bel of mail vrijblijvend met onze adviseurs voor meer informatie.
050-7001950 Stuur ons een e-mail
Contact met verzekeringsadviseur

Verzekeringskaarten en dienstenwijzer

Klik op onderstaande button voor alle verzekeringskaarten en onze dienstenwijzer. In de verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat de verzekering inhoudt, voor wie de verzekering bedoeld is en wat de verzekering wel en niet dekt. 

Verzekeringskaarten en dienstenwijzer

Op deze pagina