Juridische diensten

Juridische diensten zijn erg relevant voor vrijwel elke ondernemer. Met documenten zoals alegemene voorwaarden en opdrachtovereenkomst kun je jouw risico's beperken en krijg je minder snel gezeur over afspraken, dan wanneer deze alleen mondeling zijn gemaakt. ZZP Nederland heeft voor haar leden relevante diensten op een rij gezet en een mooi voordeel geregeld. 

Juridisch advies abonnement

Juridisch advies abonnement

Eén op de vier zzp’ers heeft wel eens een zakelijk juridisch conflict gehad, waarvan de meeste conflicten gaan om betalingsachterstanden. Maar, het merendeel van de zzp’ers heeft geen zakelijke rechtsbijstandverzekering, vooral vanwege de kosten. Wist je dat het juridisch advies abonnement van ZZP Nederland een fractie kost van een rechtsbijstandsverzekering, maar dat je er wel terecht kunt met jouw zakelijke, juridische vragen? Heb je bijvoorbeeld vragen over je opdrachtovereenkomst? Dan kunnen onze juristen je daarover adviseren.

Meer over het juridisch advies abonnement

Juridische documenten op maat

Juridische documenten helpen je bij conflicten. Je staat dan juridisch sterker, daarom is het van belang om een samenwerkingsovereenkomst te hebben en je opdrachtgever op de hoogte te brengen van jouw algemene voorwaarden. Doordat alle voorwaarden en details zwart op wit staan, verklein je de kans op misverstanden en voorkom je juridische conflicten. Als zzp'er moet je oppassen met het "kopiëren en plakken" van andermans documenten omdat deze waarschijnlijk niet 100% aansluiten op jouw situatie. ZZP Nederland heeft voor Plus en Premium leden een digitale documentengenerator beschikbaar. 

Juridische documentengenerator

juridisch wetboek documenten

Gratis modelcontracten

Heeft jouw opdrachtgever wel eens voortijdig de opdracht beëindigd? Wist je toen zeker dat dat zomaar mocht? Of dat mocht hangt af van wat er is afgesproken. Een overeenkomst van opdracht of algemene voorwaarden kunnen uitkomst bieden bij onduidelijkheid.

Uit ons onderzoek blijkt dat 26% van de zzp’ers geen algemene voorwaarden heeft opgesteld en 33% maakt geen gebruik van een overeenkomst van opdracht. Download nu onze gratis modelcontracten en overeenkomsten en kom niet voor verrassingen te staan.

Download gratis documenten

Rijbewijs pasje Duitsland

ZZP documenten Duitsland

Werk je over de grens? Dan heb je hier de juiste documenten voor nodig. Via onze partner regel je eenvoudig en voor een scherp tarief de juiste documenten. 

ZZP documenten Duitsland

Verzekeringen voor zzp'ers

Ondanks alle maatregelen die je treft kan het toch zijn dat er iets mis gaat. Dan is het fijn dat je op een aantal verzekeringen kan terugvallen. De belangrijkste vind je hieronder. 

Aansprakelijkheid

Als zzp’er ben je aansprakelijk voor schade die tijdens je werk wordt veroorzaakt. Je stoot bijvoorbeeld een beeldscherm om als je bij de klant bent of je maakt een fout bij de opdrachtgever die leidt tot hoge kosten. Jij zal dan aansprakelijk worden gesteld. 74% van de zzp’ers heeft al een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Er zijn verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekeringen. Benieuwd welke het beste bij jou past? Onze verzekeringsadviseurs staan je graag te woord en geven je onafhankelijk advies. 

Lees meer

Rechtsbijstand

Als zzp’er kan het helaas gebeuren dat je betrokken raakt bij een verkeersongeval, waardoor je tijdelijk niet meer kan werken. Of een grote opdrachtgever weigert jou te betalen. Op dit soort momenten heb je direct juridische hulp nodig. Dat is nooit goedkoop. Om je tegen deze kosten te beschermen, is er een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering dekt kosten die je moet maken in een juridisch conflict. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van een advocaat.  

 

Lees meer

Cyber

We weten al dat ondernemen risico’s met zich meebrengt en alles verzekeren is natuurlijk niet nodig, maar het is van belang om de grootste risico’s voor jezelf af te dekken. Kan jij niet zonder je computer of laptop werken dan is een cyberverzekering geen overbodige luxe. Zzp’ers kunnen te maken krijgen met malware, hacking, phishing, e-mailfraude of ddos-aanvallen. Opvallend is dat 55% van de zzp’ers realiseert dat cybercrime een realistisch gevaar voor hun onderneming kan zijn. Toch verzekert slechts 3% zich tegen deze risico’s.
 

Lees meer