Ledenvoordelen

Zzp-documenten voor werken in Duitsland

zzp documenten Duitsland

Wil je gaan werken in Duitsland als zzp'er? Dan dien je verschillende administratieve zaken te regelen, nog voor je aan de slag gaat. Heb je deze zaken niet goed geregeld dan loop je het risico op hoge boetes. Hieronder vertellen wij je wat je allemaal moet regelen om te mogen werken in Duitsland als zelfstandige.

Bespaar tijd én geld door het aanvragen van alle nodige vergunningen en documenten uit te besteden aan ZZP Nederland. Dit met maar liefst €50,- korting!

Zaken die je vooraf geregeld moet hebben:

  1. Registreren Finanzamt m.b.t. het Duitse btw nummer en de vrijstelling inzake de 15% voorheffingsbelasting voor al jouw werkzaamheden vallend onder de Duitse Bau-gewerbe.
  2. Aanmelden Handwerkskammer (val je onder de 41 beschermde ambachten dan moet je een aanmelding doen bij de Handwerkskammer). Voor de aanmelding bij de Handwerkskammer moet je een EG-verklaring aanvragen bij de Kamer van Koophandel, en een recent uittreksel Kamer van Koophandel is ook noodzakelijk).
  3. A1-aanmelding voor zelfstandigen, zelf aan te vragen bij de SVB.
  4. Kopie van jouw (schriftelijk) opdracht, het liefst in de Duitse taal.

Aanvragen"Klein rijbewijs Duitsland"

Alles in 1 keer geregeld met korting voor alle leden van ZZP Nederland. Via ZZP Nederland kan je voordelig gebruik maken van het "Klein rijbewijs Duitsland". Dit wordt uitgevoerd door Nedax bv (070 2500055). Nedax is dé specialist om je te begeleiden in het aannemen van werkzaamheden in Duitsland. De normale prijs is 350,00 (ex btw). Leden van ZZP Nederland betalen slechts 300,- (ex btw).

Rijbewijs pasje Duitsland

Werkwijze

Nedax biedt het rijbewijs aan middels telefonische ondersteuning vanuit de helpdesk. Nedax helpt en adviseert persoonlijk met alle praktische zaken (invullen van Duitse formulieren, etc.). De specifieke voor jouw bedrijf van toepassing zijnde voorwaarden met betrekking tot het uitvoeren van werkzaamheden in Duitsland worden stap voor stap besproken. De zzp'er wordt opgeleid én begeleid met het komend werk in Duitsland. Aan het einde van de begeleiding is deze persoon bekwaam zelfstandig (i.c.m. Nedax helpdesk) om in Duitsland zaken te organiseren. Dit gebeurt in een telefonische sessie van ongeveer 60 minuten. De zzp'er vult zelf de diverse formulieren in en stuurt deze op naar de Duitse instanties. Na afronding van de telefonische sessie heeft de zzp'er nog 60 minuten gratis Duitsland helpdesk ondersteuning.

Op deze pagina