Ledenvoordelen

Juridisch advies abonnement voor zzp’ers

Juridisch advies abonnement

Als zzp’er loop je ondernemersrisico en juridische conflicten horen daar -helaas- ook bij. Een conflict met een klant of leverancier, onenigheid over een huurcontract, te late levering, klanten die niet willen betalen etc. Met een juridisch advies abonnement krijg je voor € 90,- per jaar ex. btw, altijd hulp wanneer jij als zzp'er zit met een zakelijke juridische vraag, die valt onder het Nederlands recht. Heb je een Premium abonnement? Dan is juridisch advies inbegrepen en dus helemaal gratis!

Juridisch advies abonnement beoordeling

Voorbeelden juridisch advies voor zzp’ers:

Je kunt gebruik maken van juridisch advies voor:

  • het nakijken van onderdelen van opdrachtovereenkomsten met risicoafweging;
  • het nakijken van onderdelen van algemene voorwaarden;
  • facturering, ingebrekestellingen en incasso;
  • aansprakelijkstellingen, schade en aansprakelijkheid, wanprestatie;
  • auteursrecht en intellectueel eigendom;
  • zakelijke huur;
  • verzekeringen, sociale zekerheid;
  • schuldsanering, surseance, faillissement;
  • verplichtingen ten aanzien van het opstellen van jaarstukken;
  • letsel- en ongevalschade.
Snel en duidelijk antwoord dat mij hielp tijdens moeizaam contractgerelateerde onderhandelingen een bevredigend resultaat te behalen.
Ian Cressie, Cressie Communication Services

Hoe werkt het juridisch advies abonnement?

Met het juridisch advies abonnement kun je juridisch advies inwinnen via de juristen van ZZP Nederland. Heb je bijvoorbeeld incassoproblemen? Dan kunnen wij je daarbij helpen. Zodra je een geschil hebt of een conflict dat escaleert, heb je een jurist of advocaat nodig. Met het juridisch advies abonnement krijg je hulp van een jurist. Moet de jurist acties ondernemen die niet onder het juridisch advies abonnement vallen (bijvoorbeeld je wilt dat de juristen een brief namens jou schrijven, of jou vertegenwoordigen in de rechtszaal), dan noemen we dit rechtshulp en betaal je € 110,- per uur. 

Let op: het abonnement is alleen geldig voor zakelijke vragen die vallen onder het Nederlands recht!

Heb je een advocaat nodig (o.a. bij zaken waar meer dan € 25.000,- mee gemoeid is) dan zijn die kosten niet inbegrepen in het juridisch advies abonnement. ZZP Nederland kan je in contact brengen met een advocaat van Okkerse & Schop, dan betaal je € 150,- p/u i.p.v. € 200,-, maar het staat je natuurlijk vrij om je eigen advocaat te vinden. Voor een advocaat wordt ingeschakeld zal altijd contact met je worden opgenomen. Omdat bij een rechtsbijstandverzekering advocaatskosten wel inbegrepen zijn, kan een rechtsbijstandverzekering interessant zijn, bekijk ons aanbod.

Let op:  Een privéverzekering voor rechtsbijstand kan je niet inzetten voor zakelijke conflicten, hiervoor heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers nodig. Het juridisch advies abonnement is alleen voor zakelijke conflicten die vallen onder het Nederlands recht.

'Brandend huis' juridische hulp

Als je nog geen juridisch advies abonnement hebt bij ZZP Nederland en wel advies nodig hebt, kan je ook bij ons terecht. Zaken die hun oorsprong hebben voor de ingang van het juridisch advies abonnement (dat noemen we een 'brandend huis'), worden tegen een eenmalige extra vergoeding van € 50,- direct in behandeling genomen. Vervolgens gelden dezelfde regels die horen bij het juridisch advies abonnement.

Ik vond de snelheid van reageren echt heel fijn. Binnen een dag een inhoudelijke reactie of een reactie wanneer ik inhoudelijke informatie kon ontvangen. Echt een fijne manier van communiceren.
Nanda Lammers, NLA coaching & begeleiding

Juridische zaak aandragen

Heb je een juridisch advies abonnement en wil je een vraag of een zaak aan onze juristen voorleggen? Stuur dan een e-mail met jouw vraag of zaak naar: info@zzp-nederland.nl. Vermeld dan ook jouw aansluitnummer erbij. Om de zaak zo goed mogelijk te kunnen beoordelen, vragen we je alle mogelijke bewijsmaterialen mee te sturen, en te vertellen over welke punten je specifiek vragen hebt. Ook bij het beoordelen van opdrachtovereenkomsten of algemene voorwaarden, moet je vermelden over welke specifieke artikelen je informatie wilt. 

Want binnen dit abonnement kan je een aantal specifieke vragen aan onze juristen voorleggen, bijvoorbeeld over een overeenkomst. Wanneer je geen specifieke vragen stelt, maar een gehele controle van een document wenst, geldt dat er sprake is van 'rechtshulp'. Voor rechtshulp rekenen wij een tarief van € 110, - per uur excl. btw. In dat geval lopen wij de overeenkomst van A tot Z voor je na.

Al het eerste contact verloopt via de helpdesk. Daarna zal je een jurist toegewezen krijgen die contact met jou opneemt. Dat kan via e-mail, of telefonisch, wat maar het handigst is om de vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Zaak met spoed?

Heb je een spoedzaak? Je kunt deze telefonisch aandragen bij de helpdesk. Als je voor 14.00 uur je zaak aandraagt, dan is het streven dat je dezelfde dag (indien mogelijk) nog een reactie krijgt, maar in ieder geval binnen 3 werkdagen. Voor deze dienst betaal je wel eenmalig € 50,- ex. btw per aangedragen zaak. En je zult nog steeds de zaak ook via info@zzp-nederland.nl aan moeten dragen en in de e-mail duidelijk vermelden dat je een spoedzaak wilt aandragen en bereid bent hiervoor € 50,- extra te betalen.

Fantastische ondersteuning, niet alleen beantwoorden van vragen, maar ook meedenken.
Bram van der Kolk

Alle tarieven op een rij

Hieronder vind je de tarievenkaart met alle tarieven. Ook vind je de voorwaarden van het juridisch advies abonnement. 

Op deze pagina