Ledenvoordelen

Juridisch advies abonnement voor zzp’ers

Juridisch advies abonnement

Als zzp’er loop je ondernemersrisico en juridische conflicten horen daar -helaas- ook bij. Een conflict met een klant of leverancier, onenigheid over een huurcontract, te late levering, klanten die niet willen betalen etc. Met een juridisch advies abonnement krijg je voor € 90,- per jaar ex. btw, altijd hulp wanneer jij als zzp'er zit met een zakelijke juridische vraag, die valt onder het Nederlands recht. Heb je een Premium abonnement? Dan is juridisch advies inbegrepen en dus helemaal gratis!

Juridisch advies abonnement beoordeling

Waarom een juridisch advies abonnement?

Met een juridisch advies abonnement heb je altijd toegang tot ervaren juristen die jou kunnen bijstaan met deskundig advies, precies wanneer je dat nodig hebt. Daarnaast is het juridische advies kostenbesparend, omdat je een vast bedrag per jaar betaalt. Ad-hoc juridische hulp kan namelijk erg duur zijn. Door juridisch advies in te winnen kan je mogelijke problemen vroegtijdig aan pakken, zodat ze niet hoeven te escaleren. Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker op het juridische vlak. En vergeet ook niet dat zelf juridische zaken uitzoeken ontzettend veel tijd en energie kost. Energie die jij beter kan steken in dat wat je het liefst doet: ondernemen!

Met het juridisch advies abonnement kun je juridisch advies inwinnen via de juristen van ZZP Nederland. ZZP Nederland werkt hiervoor nauw samen met Frontyr. Het abonnement houdt in dat je juridische vragen kunt stellen (die vallen onder het Nederlands recht) en zaken kunt voordragen. 

Let op: een privéverzekering voor rechtsbijstand kan je niet inzetten voor zakelijke conflicten, hiervoor heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers nodig. 

Welke specifieke diensten zijn inbegrepen in het abonnement?

Je kunt gebruikmaken van juridisch advies voor:

 • het nakijken van onderdelen van opdrachtovereenkomsten met risicoafweging;
 • het nakijken van onderdelen van algemene voorwaarden;
 • facturering, ingebrekestellingen en incasso;
 • aansprakelijkstellingen, schade en aansprakelijkheid, wanprestatie;
 • auteursrecht en intellectueel eigendom;
 • zakelijke huur;
 • verzekeringen, sociale zekerheid;
 • schuldsanering, surseance, faillissement;
 • verplichtingen ten aanzien van het opstellen van jaarstukken;
 • letsel- en ongevalschade.
Snel en duidelijk antwoord dat mij hielp tijdens moeizaam contractgerelateerde onderhandelingen een bevredigend resultaat te behalen.
Ian Cressie, Cressie Communication Services

Hoe snel kan ik juridisch advies krijgen?

Onze juristen doen hun uiterste best om jou zo snel mogelijk te helpen. Jouw juridische kwestie wordt altijd binnen 5 werkdagen opgepakt. 

Zaak met spoed?

Heb je een spoedzaak? Je kunt deze telefonisch aandragen bij de helpdesk. Als je voor 14.00 uur je zaak aandraagt, dan is het streven dat je dezelfde dag (indien mogelijk) nog een reactie krijgt, maar in ieder geval binnen 3 werkdagen. Voor deze dienst betaal je wel eenmalig € 50,- ex. btw per aangedragen zaak. En je zult nog steeds de zaak ook via info@zzp-nederland.nl aan moeten dragen en in de e-mail duidelijk vermelden dat je een spoedzaak wilt aandragen en bereid bent hiervoor € 50,- extra te betalen.

'Brandend huis' juridische hulp

Als je nog geen juridisch advies abonnement hebt bij ZZP Nederland en wel advies nodig hebt, kan je ook bij ons terecht. Zaken die hun oorsprong hebben voor de ingang van het juridisch advies abonnement (dat noemen we een 'brandend huis'), worden tegen een eenmalige extra vergoeding van € 50,- direct in behandeling genomen. Vervolgens gelden dezelfde regels die horen bij het juridisch advies abonnement.

Ik vond de snelheid van reageren echt heel fijn. Binnen een dag een inhoudelijke reactie of een reactie wanneer ik inhoudelijke informatie kon ontvangen. Echt een fijne manier van communiceren.
Nanda Lammers, NLA coaching & begeleiding

Wat zijn de kosten van het abonnement?

Leden van ZZP Nederland met een basis of plus abonnement sluiten het juridisch advies abonnement af voor € 90,- per jaar, ex. btw. Heb je een premium abonnement? Dan zit het juridisch advies abonnement daar bij in!

Eventuele extra kosten

Moet de jurist acties ondernemen die niet onder het juridisch advies abonnement vallen (bijvoorbeeld je wilt dat de juristen een brief namens jou schrijven, of jou vertegenwoordigen in de rechtszaal), dan noemen we dit rechtshulp en betaal je € 110,- per uur. 

Heb je een advocaat nodig (o.a. bij zaken waar meer dan € 25.000,- mee gemoeid is) dan zijn die kosten niet inbegrepen in het juridisch advies abonnement. ZZP Nederland kan je in contact brengen met een advocaat van Okkerse & Schop, dan betaal je € 150,- p/u i.p.v. € 200,-, maar het staat je natuurlijk vrij om je eigen advocaat te vinden. Voor een advocaat wordt ingeschakeld zal altijd contact met je worden opgenomen. Omdat bij een rechtsbijstandverzekering advocaatskosten wel inbegrepen zijn, kan een rechtsbijstandverzekering interessant zijn. 

Onderaan de pagina vind je een overzicht van alle tarieven.

Nog niet lid? Zo sluit je het juridisch advies abonnement af

Het afsluiten van een juridisch advies abonnement bij ZZP Nederland is zo geregeld. Klik op de button hieronder om een ZZP Nederland lidmaatschap en tegelijkertijd een juridisch advies abonnement af te sluiten. Of kies voor een Premium lidmaatschap. Dan is het juridisch advies abonnement inbegrepen!

 1. Kies een ZZP Nederland lidmaatschap naar keuze (Basis, Plus of Premium). Kies je voor Premium? Dan kun je stap 2 overslaan, want dan is het juridisch advies abonnement inbegrepen.
 2. Vink bij de ‘Aanvullende opties’ het ‘Juridisch advies abonnement’ aan.  
 3. Vul de rest van de gegevens in om je aanvraag te voltooien.

   Juridisch advies abonnement afsluiten    Al lid? Log dan in en voeg het abonnement toe

Juridische vraag of zaak indienen

Heb je een juridisch advies abonnement en wil je een vraag of een zaak aan onze juristen voorleggen? Stuur dan een e-mail met jouw vragen naar: info@zzp-nederland.nl. Vermeld ook jouw aansluitnummer erbij. Het eerste contact verloopt altijd via de helpdesk. Daarna zal je een jurist toegewezen krijgen die contact met jou opneemt. Dat kan via e-mail, of telefonisch, wat maar het handigst is om de vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Om de zaak zo goed mogelijk te kunnen beoordelen, vragen we je alle mogelijke bewijsmaterialen mee te sturen, en te vertellen over welke punten je specifiek vragen hebt. Ook bij het beoordelen van opdrachtovereenkomsten of algemene voorwaarden, moet je vermelden over welke specifieke artikelen je informatie wilt. 

Wanneer je geen specifieke vragen stelt, maar een gehele controle van een document wenst, geldt dat er sprake is van 'rechtshulp'. Voor rechtshulp rekenen wij een tarief van € 110, - per uur excl. btw. In dat geval lopen wij de overeenkomst van A tot Z voor je na.

Tarievenkaart & voorwaarden

Hieronder vind je de tarievenkaart met alle tarieven. Ook vind je de voorwaarden van het juridisch advies abonnement. 

Op deze pagina