Ledenvoordelen

Juridisch advies abonnement voor zzp’ers

Als zzp’er loop je ondernemersrisico en juridische conflicten horen daar -helaas- ook bij. Een conflict met een klant of leverancier, onenigheid over een huurcontract, te late levering, klanten die niet willen betalen etc. Met een juridisch advies abonnement krijg je voor € 90,- per jaar ex. btw, altijd hulp wanneer je zit met een zakelijke juridische vraag, die valt onder het Nederlands recht. Het juridisch advies abonnement is inbegrepen in het Premium abonnement.

juridisch hamer icon

Een vraagbaak voor juridisch advies

Email icon

Stel je vragen gemakkelijk via de mail

contracten documenten dossiers icon

Controle op contracten en overeenkomsten

Voorbeelden juridisch advies voor zzp’ers:

  • nakijken van onderdelen van opdrachtovereenkomsten met risicoafweging;
  • nakijken van onderdelen van algemene voorwaarden;
  • facturering, ingebrekestellingen en incasso;
  • aansprakelijkstellingen, schade en aansprakelijkheid, wanprestatie;
  • auteursrecht en intellectueel eigendom;
  • zakelijke huur;
  • verzekeringen, sociale zekerheid;
  • schuldsanering, surseance, faillissement;
  • verplichtingen ten aanzien van het opstellen van jaarstukken;
  • letsel- en ongevalschade.

Hoe werkt het juridisch advies abonnement?

Met het juridisch advies abonnement kun je juridisch advies inwinnen via de juristen van ZZP Nederland. Heb je bijvoorbeeld incassoproblemen? Dan kunnen wij je daarbij helpen. Zodra je een geschil hebt of een conflict dat escaleert, heb je een jurist of advocaat nodig. Met het juridisch advies abonnement krijg je hulp van een jurist. Moet de jurist acties ondernemen die niet onder het juridisch advies abonnement vallen (bijvoorbeeld je wilt dat de juristen een brief namens jou schrijven, of jou vertegenwoordigen in de rechtszaal), dan noemen we dit rechtshulp en betaal je € 95,- per uur.  Let op: het abonnement is alleen geldig voor zakelijke vragen die vallen onder het Nederlands recht!

Heb je een advocaat nodig (o.a. bij zaken waar meer dan € 25.000,- mee gemoeid is) dan zijn die kosten niet inbegrepen in het juridisch advies abonnement. ZZP Nederland kan je in contact brengen met een advocaat van Okkerse & Schop, dan betaal je € 150,- p/u i.p.v. € 200,-, maar het staat je natuurlijk vrij om je eigen advocaat te vinden. Voor een advocaat wordt ingeschakeld zal altijd contact met je worden opgenomen. Omdat bij een rechtsbijstandverzekering advocaatskosten wel inbegrepen zijn, kan een rechtsbijstandverzekering interessant zijn, bekijk ons aanbod.

Let op:  Een privéverzekering voor rechtsbijstand kan je niet inzetten voor zakelijke conflicten, hiervoor heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers nodig. Het juridisch advies abonnement is alleen voor zakelijke conflicten die vallen onder het Nederlands recht.

Juridische documenten

Heb je al documenten of krijg je een overeenkomst voorgeschoteld die je wilt laten nakijken? Dan kun je dit binnen het juridisch advies abonnement laten nakijken door een van onze juristen. Het is wel de bedoeling dat je specifiek aangeeft waar onze juristen naar moeten kijken. Heb je alleen advies nodig bij het opstellen van een juridisch document, bijvoorbeeld je algemene voorwaarden of een privacyverklaring, dat doen onze juristen ook. Wil je dat onze juristen jouw documenten voor je opstellen, dan kost dat € 95,- per uur. Als Plus of Premium abonnee van ZZP Nederland kan je heel eenvoudig zelf digitaal onbeperkt documenten op maat maken. Lees er hier alles over!

'Brandend huis' juridische hulp

Als je nog geen juridisch advies abonnement hebt bij ZZP Nederland en wel advies nodig hebt, kan je ook bij ons terecht. Zaken die hun oorsprong hebben voor de ingang van het juridisch advies abonnement (dat noemen we een 'brandend huis'), worden tegen een eenmalige extra vergoeding van € 50,- direct in behandeling genomen. Vervolgens gelden dezelfde regels die horen bij het juridisch advies abonnement.

Juridische zaak aandragen

Heb je een juridisch advies abonnement en wil je een vraag of een zaak aan onze juristen voorleggen? Stuur dan een e-mail met jouw vraag of zaak naar: info@zzp-nederland.nl. Vermeld dan ook jouw aansluitnummer erbij. Om de zaak zo goed mogelijk te kunnen beoordelen, vragen we je alle mogelijke bewijsmaterialen mee te sturen, en te vertellen over welke punten je specifiek vragen hebt. Ook bij het beoordelen van opdrachtovereenkomsten of algemene voorwaarden, moet je vermelden over welke specifieke artikelen je informatie wilt. 

Al het eerste contact verloopt via de helpdesk. Daarna zal je een jurist toegewezen krijgen die contact met jou opneemt.

Zaak met spoed?

Heb je een spoedzaak? Je kunt deze telefonisch aandragen bij de helpdesk. Als je voor 14.00 uur je zaak aandraagt, dan is het streven dat je dezelfde dag (indien mogelijk) nog een reactie krijgt, maar in ieder geval binnen 3 werkdagen. Voor deze dienst betaal je wel eenmalig € 50,- ex. btw per aangedragen zaak. En je zult nog steeds de zaak ook via info@zzp-nederland.nl aan moeten dragen en in de e-mail duidelijk vermelden dat je een spoedzaak wilt aandragen en bereid bent hiervoor € 50,- extra te betalen.

Alle tarieven op een rij

Hieronder vind je de tarievenkaart met alle tarieven. Ook vind je daar de voorwaarden van het juridisch advies abonnement. 

Op deze pagina