Mobiliteit en reiskosten

De beste manieren om te reizen voor zzp'ers

Heb je regelmatig zakelijke afspraken buiten de deur? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende opties voor vervoer. Kies je voor het openbaar vervoer, ga jij op de (elektrische) fiets of toch met de auto? Wij geven je alle tips.

Een handige mobiliteitskaart

Vraag jij je ook wel eens af hoe je het makkelijkst op je plaats van bestemming komt? Met de auto, de fiets, pak je de trein of misschien toch een taxi? Je wilt als ZZP'er flexibel zijn in de mogelijkheden toch? ZZP Nederland heeft in samenwerking met ANWB een passende oplossing waarmee je eenvoudig multimodaal kunt reizen zonder gedoe met papierwerk: de ANWB Mobiliteitskaart.

Lees meer over de ANWB Mobiliteitskaart

ANWB Mobiliteitskaart
Tankpas

Het gemak van een tankpas

De tankpas is erg in trek onder zzp’ers. Niet gek ook, want het brengt veel gemak met zich mee en voorkomt gedoe met de Belastingdienst. Met de gratis tankpas van ZZP Nederland ben je in één keer af van alle administratie rondom tanken. Je krijgt 2 keer per maand een elektronische factuur opgestuurd, die na 9 dagen automatisch wordt geïncasseerd. Deze facturen hoef je dan alleen nog maar aan het eind van het kwartaal in te dienen bij de btw-aangifte. Je kunt kosteloos een Tango Q8 tankpas, of een BP of Esso/Shell tankpas aanvragen en tankt daarna met korting.

Meer weten over de gratis tankpassen of waar je op moet letten?

Lees meer over de gratis tankpassen

Belastingproof met een sluitende rittenregistratie

Uit ons onderzoek blijkt dat 49% van de ondervraagde zzp’ers hun kilometerregistratie bijhoudt in een Excelsheet. De tijd die ze hier mee bezig zijn schommelt tussen een half uur tot 2 uur per maand. Voor de Belastingdienst is het verplicht om een correcte rittenregistratie bij te houden. Doe je dit niet? Dan riskeer je een fikse boete. ZZP Nederland biedt je korting op door de Belastingdienst goedgekeurde rittenregistratietools. Lees hier alle tips voor een goede rittenregistratie en over onze aanbiedingen. 

Lees meer over TrackJack rittenregistratieLees meer over Fynch ritregistratie-app

Snelweg
Autosleutel overdragen

Flexibel auto leasen

De auto is nog steeds het meest favoriete vervoermiddel onder zzp’ers. Als je niet zelf een auto wilt aanschaffen is leasen wellicht interessant. Denk je er aan om te leasen? ZZP Nederland heeft voor jou een mooie deal voor autolease. Door de corona uitbraak hebben veel ondernemers zich gerealiseerd dat flexibiliteit in contracten heel erg belangrijk is. Is het wel verstandig om een leasecontract voor 60 maanden te tekenen? Wij hebben het antwoord op deze vraag en meer aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Lees meer over shortlease

Elektrische fiets op de zaak

Zijn je zakelijke afspraken in de buurt? Dan is een elektrische fiets een goed alternatief voor het openbaar vervoer. Uit ons onderzoek blijkt dat 15% van de zzp’ers erover nadenkt om binnenkort een elektrische fiets aan te schaffen. Bij het uitzoeken van een geschikte fiets wegen de actieradius, prijs en het comfort wat de fiets biedt het meest mee.

Lees meer over een elektrische fiets op de zaak

Fiets