Ledenvoordelen

Korting op je zorgverzekering voor zelfstandigen

Zorgverzekering voor zzp'ers

Het zorgcollectief is de makkelijkste manier voor zzp’ers om te besparen op hun basis en aanvullende zorgverzekering. Zo’n collectieve zorgverzekering activeer je als zelfstandige namelijk zo bij je huidige zorgverzekeraar. Je hoeft in de meeste gevallen dus niet over te stappen, behalve wanneer jouw zorgverzekeraar geen zorgcollectief aanbiedt.

Voordelen zorgcollectief

Een zorgcollectief levert je direct verschillende voordelen op, zoals: 

  • tot 20% korting op je aanvullende verzekering;
  • aansluiten kan het hele jaar door;
  • geldt ook voor je gezin;
  • zonder overstappen een goedkopere premie.

Hoe werkt een zorgcollectief?

Een zorgcollectief is een collectieve zorgverzekering die je met meerdere mensen afsluit. Dit zie je vaak terug bij (grote) bedrijven. Doordat je met een grote groep gezamenlijk een zorgverzekering afsluit bij één zorgaanbieder, krijg je groepskorting op je premie. Ook wel collectiviteitskorting genoemd. 

Er zijn verschillende zorgcollectieven opgezet voor zzp’ers. Die heb je voor zowel de basisverzekering als voor de aanvullende verzekeringen. Bekijk meteen de premies van onze collectieve zorgverzekeringen.

Collectiviteitskorting voor 2023

 Korting Aanvullend
A.s.r. (Zorg voor Ondernemers) *10%
CZ**%
Zilveren Kruis10%
Menzis7%
VGZ15%
ONVZ10%
Nationale Nederlanden20%

**CZ biedt voor collectief verzekerden speciale collectieve aanvullende verzekeringen. Deze aanvullende dekkingen hebben een uitgebreidere dekking dan de reguliere aanvullende verzekering. De premies zijn daarom ook iets duurder dan reguliere aanvullende verzekeringen. Lees in het pdf de verschillen. 

Zorgverzekeraar logo's
Zorgverzekeringscollectiviteiten ZZP Nederland

Sluit een zorgverzekering af via ZZP Nederland

Als zzp’er heb je geen collega’s waarmee je een collectiviteitskorting kan aanvragen, we hebben elkaar! Daarom heeft ZZP Nederland als collectief bij verschillende verzekeraars aangesloten en mogen daarom collectief voordeel aanbieden. Dat betekent dat jij als zelfstandig ondernemer een leuke korting krijgt, waar je nauwelijks wat voor hoeft te doen. 

Je als zzp’er aanmelden bij een zorgcollectief doe je met ons collectiviteitsnummer. Hiervoor moet je je wel eerst aansluiten bij ZZP Nederland. Eenmaal aangesloten moet je het collectiviteitsnummer aangeven bij je zorgverzekeraar en dan gaat de korting in op de 1ste van de aankomende maand. Snel verdiend, toch?

En goed om te weten: de collectiviteitskorting geldt ook voor jouw partner en kinderen (tot 20% op aanvullende verzekeringen). De kosten van het abonnement bij ZZP Nederland van € 22,50 heb je dus zo terugverdiend!

    Vergelijken en afsluiten

    Je vraagt direct je korting aan bij:

    Op deze pagina