Ledenvoordelen

Korting op je zorgverzekering voor zelfstandigen

Zorgverzekering voor zzp'ers

Het zorgcollectief is de makkelijkste manier voor jou als zzp’er om te besparen op je zorgverzekering. Zo’n collectieve zorgverzekering activeer je zo bij je huidige zorgverzekeraar. Je hoeft in de meeste gevallen dus niet over te stappen, maar enkel een telefoontje naar je zorgverzekeraar te plegen. Biedt jouw zorgverzekeraar geen zorgcollectief aan? Overweeg dan zeker over te stappen van zorgverzekeraar om te kunnen profiteren van collectiviteitskorting. 

Als lid van ZZP Nederland kun jij (én je partner/gezin) gebruik maken van het ZZP Nederland collectief! Hiermee kun je jaarlijks tientallen euro's besparen. Waar wacht je nog op?

Bereken hier je voordeel 

Voordelen zorgcollectief

Een zorgcollectief van ZZP Nederland levert je direct verschillende voordelen op, zoals: 

  • Tot wel 20% korting op je aanvullende verzekeringen;
  • Collectieve extra's, zoals beweegprogramma's om fit te blijven, Werkfit om beter in je vel te zitten, of het meenemen van ongebruikte fysiobehandelingen;
  • Aansluiten bij het ZZP Nederland collectief kan het hele jaar door;
  • Je partner/gezin profiteren óók van de collectiviteitskorting;
  • Je hoeft niet over te stappen voor een goedkopere premie (het doorgeven van het collectiviteitsnummer is genoeg)

Hoe werkt een zorgcollectief?

Een zorgcollectief is een collectieve zorgverzekering die je met meerdere mensen afsluit. Dit zie je vaak terug bij (grote) bedrijven. Doordat je met een grote groep gezamenlijk een zorgverzekering afsluit bij één zorgaanbieder, krijg je groepskorting op je premie. Ook wel collectiviteitskorting genoemd. 

Er zijn verschillende zorgcollectieven opgezet voor zzp’ers. Die heb je voor zowel de basisverzekering als voor de aanvullende verzekeringen. Bekijk meteen de premies van onze collectieve zorgverzekeringen.

Collectiviteitskorting voor 2024

 Korting aanvullende zorg
A.s.r. (Zorg voor Ondernemers) *10%
CZ**%
Zilveren Kruis10%
Menzis7%
VGZ15%
ONVZ10%
Nationale Nederlanden20%

**CZ biedt voor collectief verzekerden speciale collectieve aanvullende verzekeringen. Deze aanvullende dekkingen hebben een uitgebreidere dekking dan de reguliere aanvullende verzekering. De premies zijn daarom ook iets duurder dan reguliere aanvullende verzekeringen. Lees in het pdf de verschillen. 

Zorgverzekeraar logo's
Zorgverzekeringscollectiviteiten ZZP Nederland

Sluit een zorgverzekering af via ZZP Nederland

Als zzp’er heb je geen collega’s waarmee je een collectiviteitskorting kan aanvragen, we hebben elkaar! Daarom hebben wij ons als collectief bij zeven verschillende verzekeraars aangesloten en mogen daarom collectief voordeel aanbieden. Dat betekent dat jij als zelfstandig ondernemer een leuke korting krijgt, waar je nauwelijks wat voor hoeft te doen. 

Je als zzp’er aanmelden bij een zorgcollectief doe je met ons collectiviteitsnummer. Hiervoor moet je je wel eerst aansluiten bij ZZP Nederland. Eenmaal aangesloten moet je het collectiviteitsnummer aangeven bij je zorgverzekeraar en dan gaat de korting in op de 1ste van de aankomende maand. Snel verdiend, toch? Het overzicht met alle collectiviteitsnummers en de telefoonnummers van de verzekeraars vind je hier.

En goed om te weten: de collectiviteitskorting geldt ook voor jouw partner en kinderen (tot 20% op aanvullende verzekeringen). Hiermee bespaar je jaarlijks tientallen euro's. De kosten van het abonnement bij ZZP Nederland van € 22,50 en heb je dus zo terugverdiend!

Premie vergelijken en afsluiten

Je vraagt direct je korting aan bij:

Op deze pagina