Over ZZP Nederland

Achtergrond

Uit onvrede met de toenmalige (2005) mogelijkheden voor kleine ondernemers is ZZP Nederland ontstaan. Oprichter Johan Marrink merkte op dat de informatie over ondernemerschap wel erg karig was. Als het er al was, werd de informatie ook nog eens slecht uitgelegd. Hier moest wat aan gebeuren. Een dag later was de oprichting van ZZP Nederland een feit. De website van ZZP Nederland richtte zich vooral op informatie over ondernemerschap, deze informatie zo duidelijk mogelijk op te schrijven, om zodoende ondernemerschap te stimuleren.

Groei

Nadat een afspraak met zorgverzekeraar Menzis was gemaakt zodat ook ondernemers collectieve korting konden krijgen op hun zorgverzekering ging het snel met het aantal aangeslotenen. En door de groei van het aantal aangeslotenen werd ZZP Nederland steeds serieuzer genomen. Hierdoor werd ZZP Nederland een vraagbaak voor allerlei partijen; ondernemers, opdrachtgevers, maar ook overheidsinstanties. Het besef begon te groeien dat ZZP Nederland ook op het gebied van belangenbehartiging een woordje mee kon spreken. Inmiddels heeft ZZP Nederland voor de belangenbehartiging een stichting opgezet; Stichting ZZP Nederland. De Stichting wordt voor allerlei overleggen gevraagd en schuift vaak aan bij belangenorganisaties en overheidsinstanties. Stichting ZZP Nederland probeert niet alleen problemen aan te kaarten, maar ook met oplossingen te komen.

Huidige tijd

ZZP Nederland heeft inmiddels meer dan 55.000 aangeslotenen. Er zijn collectieve afspraken met zeven verschillende zorgverzekeraars en op vele zaken die zzp'ers kunnen gebruiken zijn kortingen bedongen. Daarnaast heeft ZZP Nederland nu zijn eigen verzekeringsafdeling waar alle benodigde verzekeringen af te sluiten zijn. Om de belangenbehartiging kracht bij te zetten is ZZP Nederland ook aangesloten bij Vereniging Zelfstandigen Nederland