Juridisch abonnement

Diensten

ZZP’ers zijn ondernemers en lopen ondernemersrisico. Juridische conflicten horen daar helaas ook bij. De claimcultuur wordt steeds groter in Nederland en als u even iets verkeerd doet kan al snel een claim op uw deurmat liggen met alle nare gevolgen. Een conflict met een klant of leverancier, onenigheid over een huurcontract, te late levering, klanten die niet willen betalen etc. Het zijn helaas allemaal zaken die nu eenmaal bij het ondernemen op de loer kunnen liggen.

Een privéverzekering voor rechtsbijstand zet zich niet in voor zakelijke conflicten, daarvoor zult u dus een jurist moeten raadplegen. Het inschakelen van een advocaat kan al snel behoorlijk in de papieren lopen. Bovendien geeft een juridische procedure een hoop mentale onrust, terwijl u gewoon aan het werk wilt zijn met uw vak. 

Juridisch abonnement: € 75,- per jaar

Met het juridisch abonnement hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten van juridisch advies. U kunt via e-mail advies vragen aan de juristen, die gespecialiseerd zijn in ondernemingsrecht. Ook kunt u contracten voorleggen ter beoordeling, overeenkomsten laten verifiëren etc.

Een juridisch advies is een advies aan aangeslotenen van ZZP Nederland ter voorkoming of oplossing van een (dreigend) geschil, dat tot stand komt na een inhoudelijke beoordeling van een kwestie, waarna de aangeslotene door de rechtshulpverlener wordt aangegeven op welke wijze en langs welke weg de aangesloten zelfstandige de kwestie zelf verder kan (laten) oppakken.


Onderwerpen die onder advies vallen:

 • opdracht, aanneming van werk;
 • het sluiten van overeenkomsten;
 • facturering, ingebrekestellingen en incasso;
 • aansprakelijkstellingen, schade en aansprakelijkheid, wanprestatie;
 • algemene en contractuele voorwaarden;
 • zakelijke huur;
 • verzekeringen, sociale zekerheid
 • schuldsanering, surseance, faillissement;
 • verplichtingen ten aanzien van het opstellen van jaarstukken;
 • letsel- en ongeval-schade.

U wilt een juridisch abonnement?

Sluit u dan aan bij ZZP Nederland en selecteer ook het juridisch abonnement.
Als u al aangesloten bent kunt u het abonnement toevoegen door in te loggen en het abonnement aan te vinken.ZZP Rechtshulp bij procedures
Mocht een en ander uitmonden in een conflict waarin namens u dient te worden opgetreden dan is er sprake van Rechtshulp, hiermee kunnen extra kosten gemoeid zijn. Dit wordt u tijdig gemeld. Met uw abonnement heeft u recht op een korting van € 25, - per uur op het uurtarief, als u daadwerkelijk rechtshulp nodig heeft. U heeft recht op zakelijke juridische hulp van onze deskundige juristen zonder allerlei uitsluitingen, limieten en kleine lettertjes. Het standaardtarief voor onze juristen is als u een abonnement heeft € 75,- per uur (normaal € 100,-).

Spoedeisende hulp
Zelfstandigen die geen juridisch abonnement hebben afgesloten en dringend advies nodig hebben kunnen alsnog een abonnement afsluiten. Deze zaken (en andere zaken die hun oorsprong hebben voor de ingang van het abonnement) worden tegen een extra vergoeding naast de € 75,- (excl. btw) per jaar, voor eenmalig € 50,- (excl. btw) extra direct geadviseerd. Helaas geldt voor zaken die hun oorsprong hebben voor de ingangsdatum van het abonnement niet het kortingtarief voor Rechtshulp, het uurtarief bedraagt daarom € 100,-  voor juristen. Voor advocaten kunnen de kosten hoger uitpakken, maar dat zal altijd eerst met u worden besproken. 

Zaak aandragen
Heeft u een Juridisch abonnement en wilt u een vraag of zaak aan onze juristen voorleggen? Dan moet u een e-mail sturen naar info@zzp-nederland.nl met daarin uw aansluitnummer en uw eventuele vraag of de uitleg van het conflict, zoveel mogelijk met bewijsmaterialen als e-mailverkeer, opdrachtovereenkomst, algemene voorwaarden etc. Daarna zal uw zaak aan onze juristen worden voorgelegd waarna zij contact met u zullen opnemen.

Downloads

 1.  
  Download (228 kB)
 2.  
  Download (211 kB)
 3.  
  Download (182 kB)

Deel deze pagina: