Nieuws

Actie STOP Belemmering Ondernemers groeit

Reageren

Tijdens het vragenuurtje afgelopen dinsdag benoemde CDA-kamerlid Pieter Omtzigt, dat veel zelfstandigen het water aan de lippen staat. Door onzekerheid over de DBA willen opdrachtgevers geen zaken meer met hen doen. Daarmee ondersteunt hij de noodkreet van Stichting ZZP Nederland, dat er snel moet worden ingegrepen om te voorkomen, dat zelfstandige ondernemers noodgedwongen als uitzendkracht hun brood moeten verdienen.

Wiebes erkent miskleun

VVD-staatssecretaris Wiebes erkent nu ook, dat de uitvoering van de DBA door de Belastingdienst slecht uitpakt voor zelfstandige ondernemers en voor opdrachtgevers die hun diensten afnemen. Een maatregel, die is bedoeld om schijnconstructies te voorkomen mag immers geen schadelijke gevolgen hebben voor echte ondernemers. Wiebes spreekt over “onbedoelde effecten” en zegt nu dat er meer nodig is dan alles nog eens uit te leggen. Voorzitter Maarten Post: “Eerst zien en dan geloven, wij dagen deze VVD-staatssecretaris uit om het ondernemerschap niet langer te belemmeren, maar juist daadkrachtig te stimuleren.”

Nu doorpakken

Stichting ZZP Nederland ziet de uitspraak van Wiebes als een stapje in de goede richting. “Wij mogen van dit kabinet toch wel steun voor het ondernemerschap verwachten, deze woorden moeten nu wel snel worden omgezet in daden. Dat is in het belang van opdrachtgevers en opdrachtnemers”, zegt Maarten Post. “Het is van de gekke, dat het ondernemerschap nog steeds niet wettelijk is verankerd en nog steeds wordt opgehangen aan het verouderde arbeidsrecht.”

ZZP Nederland: kritisch, maar oplossingsgericht

De actie STOP Belemmering Ondernemerschap wordt steeds breder gesteund. Stichting ZZP Nederland blijft strijdbaar in het belang van ondernemers, maar blijft niet hangen in de protestmodus. “ Wij werken aan een voorstel, dat op korte termijn een einde kan maken aan de belemmering van ondernemers” zegt Post. “Dan moet de politiek daar wel serieus naar kijken en ons niet nog eens opschepen met surrogaat-regelingen, dat verdienen hardwerkende zelfstandigen niet.” 

Teken hier de Petitie DBA en kijk hier voor meer informatie Actieplatform DBA.

Bron
ZZP Nederland
Geplaatst op 11 november 2016
0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen