Nieuws

Irene Kersten winnaar van Freelancer of the Year Award 2023

De drie winnaars van de FOTY Awards 2023

De Freelancer of the Year 2023 is bekend. Het is Irene Kersten met haar bedrijf Rust na Impact. Op vrijdag 24 november 2023 zijn alle winnaars van de Freelancer of the Year Awards (FOTY) 2023 bekendgemaakt. Tijdens de live visual radio-uitzending van de Ondernemer op New Business Radio maakte de jury kenbaar dat naast Irene Kersten, tot beste starter werd gekozen Berith Spoelstra met haar bedrijf By Berith. Saskia van der Hilst, met haar bedrijf SimplySas won de Publieksprijs. De complete radio-uitzending is hier terug te kijken/luisteren.

Over een periode van een half jaar hebben de finalisten zichzelf gepresenteerd via een pitchvideo, om zoveel mogelijk steun voor hun kandidatuur te krijgen. Daarnaast hebben ze meerdere selectierondes doorstaan. Onder meer zijn hun ondernemerskwaliteiten getoetst door onderzoeksbureau Panteia, die de 10 finalisten heeft bepaald. Uiteindelijk heeft de kundige zeskoppige jury gekozen wie zich een jaar lang beste zzp’er van 2023 mag noemen.

Dat ik gewonnen heb vind ik te gek voor mijzelf, voor mijn bedrijf en mijn missie. Zo kan ik in de toekomst nog meer nazorg geven bij impactvolle gebeurtenissen
Irene Kersten, winnaar FOTY Awards 2023

De jury
De winnaars zijn gekozen door een deskundige jury, die wordt gevormd door gerenommeerde juryleden uit de Nederlandse publieke en private sector én de beste zzp’er van vorig jaar: Marcel Molenaar (Country Manager LinkedIn Benelux), Josette Dijkhuizen (Hoogleraar Ondernemerschapsontwikkeling), Martin van Kranenburg (Beste zzp’er 2022 en eigenaar Schrijven voor het Brein), Marjan Vogel (Directeur Ondernemersadvies Kamer van Koophandel), Robert van den Ham (Directeur Content & Creatie bij De Ondernemer) en Frank Alfrink (voorzitter Vereniging ZZP Nederland).

De prijzen
Er zijn mooie prijzen gewonnen. De beste zzp’er van het jaar rijdt een jaar lang gratis in een leaseauto mogelijk gemaakt door Versteegen Auto’s. De beste starter wint een volledig ingerichte werkplek gesponsord door e-Boekhouden.nl. En de winnaar van de Publieksprijs ontvangt van KPN een nieuwe telefoon en laptop.  

Over de Freelancer of the Year (FOTY) Awards
De FOTY Awards worden georganiseerd door ZZP Nederland. ZZP Nederland is de grootste onafhankelijke (belangen)organisatie in Nederland met ruim 55.000 aangesloten zelfstandig ondernemers. Sinds 2006 zet ZZP Nederland zich in om zelfstandige ondernemers te ondersteunen in hun ondernemerschap. Vanaf 2019 is ZZP Nederland organisator van de FOTY Awards en de Dag van de ZZP’er. Met het, sinds 2019, organiseren van de FOTY Awards en de Dag van de ZZP’er brengt ZZP Nederland zelfstandig ondernemers bij elkaar en geeft ondernemers een podium om hun mooie en inspirerende ondernemersverhalen breed te delen.

Geplaatst op 24 november 2023