(050) 700 1950
Stuur een bericht

Over ZZP Nederland

Stichting ZZP Nederland is de belangrijkste ondernemersorganisatie voor Zelfstandigen Zonder Personeel in Nederland. Doelstelling is het bevorderen van het ondernemerschap voor kleine zelfstandigen. Ruim 41.000 zelfstandigen hebben zich individueel aangesloten. Dat maakt Stichting ZZP Nederland tevens tot een gewaardeerd aanspreekpunt voor ‘Den Haag’, waar wij momenteel veel worden uitgenodigd om mee te praten over de wet- en regelgeving voor ZZP'ers.

Ontstaan

Eind 2005 kwam oprichter Johan Marrink tot de conclusie dat het met de voorlichting richting startende ondernemers zeer slecht gesteld was. “Dat kan veel eenvoudiger en duidelijker” was de stelling en een halve dag later was ZZP Nederland geboren. Samen met Leo Kits werd een website opgetuigd met duidelijke teksten over ondernemerschap. Naast informatie bleek ook dat ZZP'ers waren uitgesloten van bijvoorbeeld korting op de zorgverzekering. Door een collectief te vormen kunnen aangeslotenen van ZZP Nederland tegenwoordig terecht voor kortingen op zes verschillende zorgverzekeraars. Ook kortingen op administratiepakketten, autolease, juridische hulp etc. behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Belangenbehartiging

Naast de informatie via de website en de helpdesk en de vele (collectieve) voordelen, houdt Stichting ZZP Nederland zich steeds meer bezig met belangenbehartiging voor ZZP'ers. Wij praten graag met partijen die iets voor ondernemers kunnen en willen betekenen, o.a. met de Belastingdienst, KvK, UWV, ministeries etc. Waar vroeger de deuren gesloten bleven is Stichting ZZP Nederland momenteel een graag geziene gast. Vooral omdat wij niet enkel problemen aankaarten, maar ook meedenken over een oplossing en hier actief aan bijdragen.

Deel deze pagina: