LEDENVOORDEEL

Administratie en boekhouding

Het is belangrijk dat jouw boekhouding op orde is. Het kan je zelfs boetes opleveren als dat niet het geval is. Wij helpen je graag een handje. Houd ook rekening met alle aftrekposten waar je recht op hebt als zzp'er. Bekijk de deals van onze partners en de tips voor een goede administratie.

Persoon doet de boekhouding

BOEKHOUDING VOOR ZZP'ERS

Je boekhouding zelf doen of laten doen? Wij hebben alle voor en nadelen voor je op een rijtje gezet. Wij werken samen met vier boekhoudpartners die tools aanbieden voor jouw boekhouding.

  • Doe je boekhouding zelf met MoneyMonk of e-boekhouden.nl
  • Doe je boekhouding samen met Tellow
  • Of besteed je boekhouding uit aan een bij Kubus aangesloten boekhouder

Houd ook rekening met alle aftrekposten waar je recht op hebt als zzp'er. Meer weten over aftrekposten voor zzp'ers? Lees dan dit artikel over aftrekposten.

Bekijk de aanbiedingen

Financieel inzicht

Een goeie administratie of boekhouding begint met financieel inzicht. Hoe sta jij ervoor als je straks met pensioen gaat of wanneer je arbeidsongeschikt raakt? Het is goed om over dit soort zaken en meer na te denken. Met de tool Finsave kun je eenvoudig gegevens synchroniseren vanuit de overheid, belastingdienst, UWV en pensioenoverzicht. Vul jouw omzetgegevens in en je kunt aan de slag met verschillende scenario's zoals pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid. 

Meer over de tool

Finsave mockup
Dashboard auto met navigatie

Een kloppende rittenregistratie

Rijd je zakelijk met je privéauto of andersom? Dan is het handig om een rittenregistratie bij te houden. Maar wanneer is het verplicht om bij te houden? En worden er eisen gesteld vanuit de Belastingdienst?

Lees meer over de rittenregistratie

Verzekeringen voor zzp'ers

En als je toch bezig bent met je administratie, loop dan gelijk even je verzekeringen na. Wellicht ben je oververzekerd of mis je juist een belangrijke dekking, of misschien kun je wel besparen? De onafhankelijke verzekeringsadviseurs van ZZP Nederland staan voor je klaar om met je mee te kijken naar de dekking die jij nodig hebt.

Verzekeringen

Man leest artikel op laptop met een kopje koffie in zijn handen.
Handen schudden

Maak professionele offertes

Bij een professionele administratie horen ook professionele offertes. Het handigste is natuurlijk als je jouw offertes kunt opmaken en opslaan in een online tool. Zo kan je er altijd bij en heb je altijd de laatste versie bij de hand. Geen gedoe met Word, Excel of PDF. Geen saaie opdrachtbevestigingen die eruit zien als een factuur. Maak professionele offertes met Offorte.

Bekijk de deal van Offorte  Bekijk de voorbeelden hier

Rekenmodellen

Gratis rekenmodellen

Je uurtarief berekenen, hoeveel inkomstenbelasting je moet betalen of dat het voordeliger is om een auto privé aan te schaffen of op de zaak? Via de rekenmodellen van Boekhouden in Excel krijg je antwoord op deze vragen en nog meer situaties. Voor leden van ZZP Nederland zijn de meest relevante rekenmodellen voor zzp'ers gratis! 

Bekijk actie