Ledenvoordelen

Financieel inzicht

Finsave header 2

Met één klik financieel inzicht? Met FinSave heb je het! Met FinSave synchroniseer jij je gegevens vanuit mijn Overheid, mijn UWV, mijn Belastingdienst en mijn Pensioenoverzicht voor een volledig inzicht in je financiële situatie. Je ziet precies wat er gebeurt als jij als zzp'er met pensioen gaat, als je arbeidsongeschikt raakt of wanneer je zou overlijden. Bonus: je kunt ook eenvoudig de gegevens van je partner synchroniseren voor een totaaloverzicht van jullie financiën.

Waarom het voor jou als zzp’er belangrijk is om financieel inzicht te hebben

Als ondernemer is het ontzettend belangrijk om inzicht te hebben in jouw financiële situatie. Financieel inzicht zorgt ervoor dat jij:

  • de gezondheid van je onderneming begrijpt en weloverwogen beslissingen neemt.
  • je cashflow effectief beheert, financiële doelen stelt, belastingverplichtingen plant en potentiële problemen in een vroeg stadium opspoort. 
  • de kansen op externe financiering vergoot.

Je denkt er misschien liever niet over na, maar met financieel inzicht concludeer je ook of je, wanneer je met pensioen gaat of arbeidsongeschikt raakt, alles goed geregeld hebt. Als ondernemer moet je namelijk zelf voorzieningen treffen hiervoor, omdat er door de overheid weinig tot niets is geregeld op dit gebied. Veel ondernemers weten niet hoe het er nu, maar vooral straks, precies voor staat. Zorg er dus voor dat je dit op een rijtje hebt. 

Zo werkt FinSave

In de video hieronder wordt duidelijk hoe gemakkelijk het is om financieel inzicht te krijgen met FinSave.

Externe video URL

Hoe FinSave jou helpt financieel inzicht te krijgen

Met FinSave kun je heel eenvoudig en supersnel inzicht krijgen in jouw eigen financiële situatie. Hoe? Door een (veilige) synchronisatie via je DigiD met de volgende platformen: 

  • Mijn Overheid
  • Mijn UWV
  • Mijn Belastingdienst
  • Mijn Pensioenoverzicht

Het enige wat je nog hoeft te doen is je omzetgegevens van de laatste 3 jaar in te vullen en het volledige financiële plaatje is compleet! 

Wat zijn de mogelijkheden in de FinSave-omgeving

Via de FinSave-omgeving krijg je snel inzicht en zie je wat er gebeurt met jouw inkomen als je met pensioen gaat, arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden. Op die manier zie je in één oogopslag wat je zou kunnen (bij)sparen en of er iets is wat je moet regelen.

Krijg inzicht in je inkomen bij verschillende situaties 

Wat is mijn inkomen rond pensionering, arbeidsongeschiktheid en voor mijn partner / gezin als ik kom te overlijden? Je ziet binnen een paar klikken wat het inkomen is dat overblijft als één van deze situaties zich voordoet. Dit alles gepresenteerd in handige grafieken en detailoverzichten.

Nu je inzicht hebt in de verschillende situaties is het tijd om actie te ondernemen. Een voorbeeld is sparen voor je pensioen. Binnen jouw FinSave omgeving bereken jij je jaarruimte en weet je wat je fiscaal voordelig mag beleggen. Binnen de omgeving zijn een aantal partijen ingeregeld waar je een lijfrenterekening zou kunnen afsluiten. Je gesynchroniseerde gegevens worden hierbij gebruikt, je vult aanvullend een aantal wensen in zoals bedrag dat je graag aanvullend op de AOW wilt ontvangen, en er wordt berekend hoeveel je maandelijks zou moeten inleggen.  

Ontdek hoe je geld kunt besparen 

Als derde mogelijkheid kun je binnen de omgeving bekijken of je wellicht kunt besparen op je lopende hypotheek of huidige overlijdensrisicoverzekering. Wanneer je jouw gegevens synchroniseert hoef je nog maar een paar zaken aan te vullen en kun je eenvoudig zien of het voordelig is om jouw hypotheek over te sluiten. Wanneer dit het geval is kun je contact opnemen met onze hypotheekadviseurs om de mogelijkheden te bespreken.  

Maak gebruik van handige rekentools 

Tot slot vind je binnen de omgeving een paar handige rekentools om bijvoorbeeld de waarde van je huis te berekenen of jouw maximale hypotheek. 

Disclaimer Alle bedragen waarmee wordt gerekend en de uitkomsten daarvan zijn indicatief. De aanbieders waarnaar wordt verwezen kunnen je helpen met exacte berekeningen. 

Aan de slag met FinSave?

Nog geen lid van ZZP Nederland? Sluit je dan nu aan om FinSave te kunnen gebruiken. 

Aansluiten

Op deze pagina