Ledenvoordelen

Financieel inzicht

Finsave header 2

Krijg toegang tot de FinSave-omgeving. Via één klik synchroniseer je jouw gegevens vanuit mijn Overheid, mijn UWV, mijn Belastingdienst en mijn Pensioenoverzicht. Vervolgens zie je precies wat er gebeurt als je met pensioen gaat, als je arbeidsongeschikt raakt of wanneer je zou overlijden. Je kunt ook eenvoudig de gegevens van je partner synchroniseren voor een totaaloverzicht.

Waarom is financieel inzicht zo belangrijk?

Als ondernemer is het misschien wel nog belangrijker dan als particulier om inzicht te krijgen in jouw financiële situatie. Niet alleen om jouw onderneming up and running te houden, maar ook om er voor te zorgen dat als je met pensioen gaat of als je arbeidsongeschikt raakt alles goed geregeld is. Als ondernemer moet je namelijk zelf voorzieningen treffen hiervoor, omdat er door de overheid minimaal iets is geregeld. Veel ondernemers weten niet hoe het er nu, maar vooral straks, eigenlijk precies voor staat. 

Finsave

Om jou heel eenvoudig en supersnel inzicht te verschaffen in jouw eigen financiële situatie bieden we onze leden de Finsave-omgeving aan. Binnen deze omgeving kun je op een veilige manier via je DigiD de volgende informatie synchroniseren:

  • Mijn Overheid
  • Mijn UWV
  • Mijn Belastingdienst
  • Mijn Pensioenoverzicht

Je vult alleen nog jouw omzetgegevens van de laatste 3 jaar aan en je hebt een compleet plaatje van jouw financiële situatie! Wil je echt een totaalbeeld? Dan kun je ook jouw partner zijn/haar gegevens laten synchroniseren! 

Wat kun je met de FinSave-omgeving?

Via de Finsave-omgeving krijg snel inzicht en zie je wat er gebeurt met jouw inkomen als je met pensioen gaat, arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden. Op die manier zie je in één oogopslag wat je zou kunnen (bij)sparen en of er iets is wat je zou moeten regelen. Ook worden er oplossingen aangedragen. Kortgezegd kun je 3 dingen binnen de omgeving.

Inzicht

Wat is mijn inkomen rond pensionering, arbeidsongeschiktheid en voor mijn partner / gezin als ik kom te overlijden? Je ziet binnen een paar klikken wat het inkomen is dat overblijft als één van deze situaties zich voordoet. Alles wordt via handige grafieken en detailoverzichten gepresenteerd. 

Oplossing

Nu je inzicht hebt in de verschillende situaties, kun je besluiten actie te ondernemen. Bijvoorbeeld om pensioen bij te sparen. Binnen de omgeving kun je jouw jaarruimte berekenen en weet je wat je fiscaal voordelig mag beleggen. Binnen de omgeving zijn een aantal partijen ingeregeld waar je een lijfrenterekening zou kunnen afsluiten. Je gesynchroniseerde gegevens worden hierbij gebruikt, je vult aanvullend een aantal wensen in zoals bedrag dat je graag aanvullend op de AOW zou willen ontvangen, en er wordt berekend hoeveel je maandelijks zou moeten inleggen. Je kan zelf een rekening openen bij onze partner Brand New Day of dit met advies laten doen bij JOUW Service, een bedrijfsonderdeel van  Wijs & van Oostveen Vermogensbeheer. 

Besparen

Als derde mogelijkheid kun je binnen de omgeving bekijken of je wellicht kunt besparen op je lopende hypotheek of huidige overlijdensrisicoverzekering. Wanneer je jouw gegevens synchroniseert hoef je nog maar een paar zaken aan te vullen en kun je eenvoudig zien of het voordelig is om jouw hypotheek over te sluiten. Wanneer dit het geval is kun je contact opnemen met onze hypotheekadviseurs om de mogelijkheden te bespreken. 

Rekentools

Tot slot vind je binnen de omgeving een paar handige rekentools om bijvoorbeeld de waarde van je huis te berekenen of jouw maximale hypotheek. 

Disclaimer Alle bedragen waarmee wordt gerekend en de uitkomsten daarvan zijn indicatief. De aanbieders waar naar wordt verwezen kunnen je helpen met exacte berekeningen. 

ZZP Nederland bemiddelt niet en geeft geen advies inzake pensioen

De adviseurs van ZZP Nederland Verzekeringen helpen je graag met ZZP Verzekeringen en Arbeidsongeschiktheid. Echter geven wij geen advies of bemiddelen niet in pensioenproducten. Heb je behoefte aan advies? JOUW service geeft advies over hun eigen producten voor een gereduceerd tarief van € 99 (i.p.v. €299). Liever onafhankelijk advies? Neem dan contact op met een onafhankelijk pensioenadviseur. 

Op deze pagina