Ledenvoordelen

Hulp bij debiteurenbeheer

Hulp bij debiteurenbeheer
  • Kosten voor een incassotraject zijn slechts €14,95 i.p.v. €19,95 voor aangesloten zzp'ers;
  • De wettelijke incassokosten worden niet aan je doorberekend;
  • Volledige inzage in je incassotraject dankzij OnlineIncasso.nl;
  • Heb je een Plus of Premium abonnement, dan hebben wij een kosteloze oplossing voor je.

Een duur incassobureau inschakelen omdat een klant niet betaalt? Daar zit je als zzp’er niet op te wachten. Daarom hebben we samen met OnlineIncasso.nl een voordelig online incassotraject beschikbaar gesteld voor zelfstandigen.

OnlineIncasso.nl automatiseert jouw debiteurenbeheer en incassozaken. Zo voorkom je hoge kosten aan een incassobureau, maar heb je jouw debiteurenbeheer wel snel en goedkoop op orde.

Wat is OnlineIncasso.nl?

OnlineIncasso.nl is een online debiteurenbeheerplatform dat bedrijven, eenmanszaken en zelfstandigen helpt om het debiteurenbeheer geautomatiseerd en zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo hoef je dus geen duur incassobureau in te schakelen.

De kosten hiervoor bedragen slechts €14,95 per traject en de incassokosten die je volgens de WIK (Wet Incassokosten) in rekening brengt bij jouw klant mag je zelf houden. Op die manier weet je zeker dat je geen risico loopt op een hoge rekening van een incassobureau!

Wanneer moet je een incassobureau inschakelen als zzp’er?

Heb je een klant meerdere malen herinnerd aan een achterstallige rekening en ook al een aanmaning verstuurd? Dan wordt het tijd om een incassoprocedure te starten. Niet prettig, maar wel noodzakelijk.

Toch is een incassobureau inschakelen voor veel zzp’ers een behoorlijk grote stap. Het voelt niet goed ten opzichte van (de relatie met) de klant en het is ook een vrij dure stap op het moment dat het ook het incassobureau niet lukt om de vordering te incasseren.

OnlineIncasso.nl is daarom een slimme uitkomst. OnlineIncasso.nl is geen normaal incassobureau, maar voert wel alle acties (die een incassobureau normaal gesproken voor je doet) geautomatiseerd voor je uit.

Hoe werkt OnlineIncasso.nl?

OnlineIncasso.nl is een online debiteurenbeheerplatform dat openstaande facturen met de incassokosten verhoogt én incasseert. Het platform biedt, naast een geautomatiseerd incassotraject, de mogelijkheid om efficiënt en doelgericht met de schuldenaar te communiceren.

Dat werkt als volgt: via de link achter de inlog kom je terecht op de landingspagina bij Onlineincasso.nl. Daar kun je gratis een account aanmaken. Eerst wijst OnlineIncasso.nl de schuldenaar op verschillende manieren en meerdere momenten op de openstaande vordering. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van brieven, (aangetekende) e-mailberichten met directe betaalmogelijkheid en sms-berichten. Bovendien wordt de schuldenaar ook telefonisch benaderd, met behulp van een belrobot.

Het debiteurenbeheertraject van OnlineIncasso.nl is er helemaal op ingericht om de kans op betaling van de openstaande vordering te vergroten. Mocht het verschuldigde bedrag na deze zogeheten minnelijke fase alsnog niet worden betaald, dan rest alleen nog het gerechtelijk traject. Hoewel OnlineIncasso.nl dit gerechtelijk traject niet voor je kan verzorgen, versturen zij jouw dossier wel kosteloos door naar de gerechtsdeurwaarder.

De voordelen van online incasso op een rij

  • Een incassotraject via OnlineIncasso.nl kost slechts €19,95, maar €14,95 voor aangesloten zzp'ers;
  • Je krijgt een volledig minnelijk incassotraject;
  • De wettelijke incassokosten worden niet aan je doorberekend;
  • Volledige inzage in het incassotraject;
  • Mogelijkheid om het incassotraject op ieder moment stop te zetten of te pauzeren (bijvoorbeeld doordat je een regeling hebt getroffen met je klant);
  • Je dossier wordt kosteloos doorgegeven aan de deurwaarder (mocht het zo ver komen).
logo Online Incasso

Verdienen met OnlineIncasso.nl

Met OnlineIncasso.nl kan je, naast geld besparen, ook verdienen op je incassotraject. De wettelijke incassokosten (minimaal €40,-) worden niet aan je doorberekend. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je de incassokosten bij je klant in rekening brengt (zodat je er op verdient) of dat je ze bij je klant kwijtscheldt, om de relatie zo (enigszins) te herstellen.

Meer informatie over incasso als zzp’er

Een overzicht van het debiteurenbeleid kun je hier vinden. Voorbeelden van herinneringen, aanmaningen en ingebrekestelling kan je ook bij ZZP Nederland downloaden.

Log in om gebruik te maken van het voordeel. Nog geen lid? Sluit je aan al vanaf € 22,50 per jaar en maak naast dit voordeel gebruik van nog veel meer kortingen en voordelen!

Op deze pagina