Kennisbank

Administratie via de cloud

Papieren en rekenmachine

Binnen jouw bedrijf heb je veel te maken met verwerking van allerlei gegevens: administratie, bestellingen, btw aangifte, het vervaardigen van offertes en meer. Ook kom je er niet onderuit om 'iets' met internet te gaan doen, hetzij middels een eigen website, hetzij via online reclame of andere toepassingen.

Kosten online administratie

Naast het aanschaffen van een betrouwbaar systeem zal je ook software moeten aanschaffen. Een goed, bruikbaar, boekhoudpakket is tegenwoordig voor iedereen tegen een aantrekkelijke prijs te verkrijgen. In sommige gevallen bieden leveranciers van pakketten zelfs een proefpakket aan dat je gratis kan gaan gebruiken. Een nieuwere ontwikkeling is het online voeren van jouw administratie. Dat wil zeggen dat je jouw administratie via internet kan invoeren en gebruiken, terwijl de gegevens worden opgeslagen (en beveiligd) bij de leverancier van het pakket. Diverse pakketten werken samen met administratiekantoren en accountants waardoor jouw administratie rechtstreeks kan worden verwerkt door jouw accountant.

De voordelen

Door jouw bedrijf te automatiseren kan je jouw productiviteit vergroten en nieuwe kansen benutten. Met gespecialiseerde hard- en/of software ben je minder tijd kwijt aan bijvoorbeeld jouw administratie, orderverwerking, dienstverlening et cetera. Bedrijfsautomatisering scheelt tijd en op den duur ook geld. Er zijn vele vormen van automatisering. Zo kan je eenmalig een automatiseerder langs laten komen om jouw bedrijf te voorzien van hard- en software. Maar het is ook mogelijk om jouw automatisering van tijd tot tijd te laten controleren, zodat je verzekerd bent van de nieuwste technologieën. Als ultieme vorm kan je alles uit handen geven, dan zorgt jouw automatiseerder voor al jouw databeheer en de beslommeringen die dat met zich mee brengt. Om je een idee te geven wat bedrijfsautomatisering voor jou kan betekenen volgt hieronder een kleine opsomming:

  • Met het automatiseren van jouw bedrijf kan je sneller inspelen op de veranderingen in de markt. Hierdoor kan je jouw omzet vergroten.
  • Automatisering kan je helpen om jouw dienstverlening te vergroten. Door middel van automatisering kan je 24 uur per dag leveren waar je voorheen slechts overdag kon leveren.
  • Ook jouw internetsite kan profiteren van automatisering. Er zijn bedrijfsbrede oplossingen mogelijk waarbij volautomatisch jouw internetsite in korte tijd geactualiseerd kan worden.
  • Als je een bedrijfsautomatiseerder in de arm neemt ben je er zeker van dat je hulp hebt wanneer er een storing optreedt in jouw soft- of hardware.
  • Wanneer je een klein probleem hebt kan je terecht bij de helpdesk van jouw automatiseerder.
  • Met een automatiseringsbedrijf kan je doelmatig jouw systeembeheer bijhouden. Preventief onderhoud, aanpassingen en het up to date houden van jouw systeem kan dan voor jou worden geregeld.
Op deze pagina