Automatisering

Administratie

Binnen uw bedrijf heeft u veel te maken met verwerking van allerlei gegevens: administratie, bestellingen, btw aangifte, het vervaardigen van offertes en meer. Ook komt u er niet onderuit om 'iets' met internet te gaan doen, hetzij middels een eigen website, hetzij via online reclame of andere toepassingen.

Naast het aanschaffen van een betrouwbaar systeem zult u ook software moeten aanschaffen. Een goed, bruikbaar, boekhoudpakket is tegenwoordig voor iedereen tegen een aantrekkelijke prijs te verkrijgen. In sommige gevallen bieden leveranciers van pakketten zelfs een proefpakket aan dat u gratis kunt gaan gebruiken. Een nieuwere ontwikkeling is het online voeren van uw administratie. Dat wil zeggen dat u uw administratie via internet kunt invoeren en gebruiken, terwijl de gegevens worden opgeslagen (en beveiligd) bij de leverancier van het pakket. Diverse pakketten werken samen met administratiekantoren en accountants waardoor uw administratie rechtstreeks kan worden verwerkt door uw accountant.

De voordelen

Door uw bedrijf te automatiseren kunt u uw productiviteit vergroten en nieuwe kansen benutten. Met gespecialiseerde hard- en/of software bent u minder tijd kwijt aan bijvoorbeeld uw administratie, orderverwerking, dienstverlening et cetera. Bedrijfsautomatisering scheelt tijd en op den duur ook geld. Er zijn vele vormen van automatisering. Zo kunt u eenmalig een automatiseerder langs laten komen om uw bedrijf te voorzien van hard- en software. Maar het is ook mogelijk om uw automatisering van tijd tot tijd te laten controleren, zodat u verzekerd bent van de nieuwste technologieën. Als ultieme vorm kunt u alles uit handen geven, dan zorgt uw automatiseerder voor al uw databeheer en de beslommeringen die dat met zich mee brengt. Om u een idee te geven wat bedrijfsautomatisering voor u kan betekenen volgt hieronder een kleine opsomming:

 • Met het automatiseren van uw bedrijf kunt u sneller inspelen op de veranderingen in de markt. Hierdoor kunt u uw omzet vergroten.
 • Automatisering kan u helpen om uw dienstverlening te vergroten. Door middel van automatisering kunt u 24 uur per dag leveren waar u voorheen slechts overdag kon leveren.
 • Ook uw internetsite kan profiteren van automatisering. Er zijn bedrijfsbrede oplossingen mogelijk waarbij volautomatisch uw internetsite in korte tijd geactualiseerd kan worden.
 • Als u een bedrijfsautomatiseerder in de arm neemt bent u er zeker van dat u hulp heeft wanneer er een storing optreedt in uw soft- of hardware.
 • Wanneer u een klein probleem heeft kunt u terecht bij de helpdesk van uw automatiseerder.
 • Met een automatiseringsbedrijf kunt u doelmatig uw systeembeheer bijhouden. Preventief onderhoud, aanpassingen en het up to date houden van uw systeem kan dan voor u worden geregeld.

Gerelateerd product

 1. ZZP Boekhoudpakket

  Met het ZZP (online) Boekhoudpakket kunt facturen maken, btw aangifte doen, telebankieren, boekhouden en een winst- en verliesrekening produceren. De administratie is grotendeels voorgeprogrammeerd, u hoeft alleen uw eigen gegevens in te vullen.

  Meer informatie

Deel deze pagina: