(050) 700 1950
Stuur een bericht

Milieuvriendelijke auto

Belastingen (Auto)

De overheid stimuleert het gebruik van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, daar vallen sommige auto’s ook onder. Enkele voorbeelden: Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf, Peugeot Ion, Opel Ampera, Volvo V60 plug-in etc zijn auto’s die op de lijst van het Agentschap NL voorkomen op een lijst met daarvoor in aanmerking komende auto’s.


Geen bijtelling voor milieuvriendelijke auto

Volledig elektrische en plug-in hybride auto’s komen in aanmerking voor 36% milieu-investeringsaftrek (MIA) en 75% willekeurige afschrijving (Vamil), bovendien hebben de auto’s geen bijtelling voor privégebruik als ze minder dan 51 gram Co2 uitstoten.

Auto’s met een Co2 uitstoot van 88 gr/km (diesel) of 95 gr/km (benzine) komen alleen in aanmerking voor 13,5% MIA.

Willekeurige afschrijving Vamil

Als u een auto aanschaft die voldoet aan de Vamil-eisen dan mag u zelf bepalen hoe u de auto wilt afschrijven. Dat wil zeggen: 75% van de aanschafwaarde van de auto mag u afschrijven op een manier dat u het beste uitkomt. Dat kan zelfs in één jaar. De overige 25% schrijft u regulier af, in vijf jaar. Door sneller af te schrijven vermindert u uw jaarwinst en zal daardoor minder inkomsten- of vennootschapsbelasting gaan betalen.

Voorwaarden:

  • U kunt de Mia en/of Vamil aanvragen binnen drie maanden nadat u de auto besteld heeft en de auto moet uiterlijk 1 januari 2014 op kenteken en naam gezet worden.
  • U dient ondernemer voor de inkomstenbelasting te zijn, dat wil zeggen u dient te voldoen aan de eisen die de Belastingdienst stelt om u volledig als ondernemer te accepteren.
  • De auto moet nieuw zijn, de regeling geldt alleen voor degene die als eerste op het kenteken staat vermeld. Demomodellen komen in het algemeen niet in aanmerking voor de regeling.  
  • Er zijn meer voorwaarden, kijk daarvoor op deze website

Deel deze pagina: